Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Italia 90 – “Borderline”

Tot voor kort deed ‘Italia 90’ ons enkel maar denken aan het spannende WK voetbal, waarbij West-Duitsland de beker na twee verloren finales eindelijk nog eens in de lucht mocht steken. Stilaan krijgt dat begrip ook een tweede betekenis toegekend, namelijk: een bloeiende postpunkband met bruuske gitaren dat elk kot op stelten zet. Italia 90 bestaat uit een viertal Britten uit Zuid-Londen, die verenigd zijn door hun speelse jeugdvriendschap en sindsdien scherpe, maar grappige muziek maken. Ook op hun recentste nummer maken ze gebruik van die laatste formule.

“Borderline” kent de basis ingrediënten van een steengoed postpunknummer: een ruwe stem die vergezeld wordt door norse gitaren die luchtige akkoorden bespelen en een ondeugende, sardonische songtekst die politiek getint is. Het is een prachtig staaltje muziekwerk dat op verschillende vlakken compleet raak schiet. Italia 90 verzet zich niet alleen met hun sterk gewortelde single, maar ook met hun doelgerichte teksten die volzitten met woede en energie. De Britse band vormt met “Borderline” een duidelijk signaal om verandering teweeg te brengen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Courting - Grand National (★★★★): De draak steken met alles en iedereen

Het postpunk-vijftal Courting uit Liverpool tekende afgelopen jaar, nadat ze met “Football” een waar anthem losten, een deal bij Nice Swan Records…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Early Mornings - "Blank Sky"

Manchester is al decennialang een voedingsbodem voor geweldige muziek. Legendarische bands als Oasis en The Stone Roses zijn vandaag niet meer weg…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single the Yummy Mouths – “Trans-Lunar Injection”

Uit de Kempische gronden in ons land wordt de laatste jaren heel wat mooie muziek gemaakt, denk maar aan bands zoals Equal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.