banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Italia 90 – “Borderline”

Tot voor kort deed ‘Italia 90’ ons enkel maar denken aan het spannende WK voetbal, waarbij West-Duitsland de beker na twee verloren finales eindelijk nog eens in de lucht mocht steken. Stilaan krijgt dat begrip ook een tweede betekenis toegekend, namelijk: een bloeiende postpunkband met bruuske gitaren dat elk kot op stelten zet. Italia 90 bestaat uit een viertal Britten uit Zuid-Londen, die verenigd zijn door hun speelse jeugdvriendschap en sindsdien scherpe, maar grappige muziek maken. Ook op hun recentste nummer maken ze gebruik van die laatste formule.

“Borderline” kent de basis ingrediënten van een steengoed postpunknummer: een ruwe stem die vergezeld wordt door norse gitaren die luchtige akkoorden bespelen en een ondeugende, sardonische songtekst die politiek getint is. Het is een prachtig staaltje muziekwerk dat op verschillende vlakken compleet raak schiet. Italia 90 verzet zich niet alleen met hun sterk gewortelde single, maar ook met hun doelgerichte teksten die volzitten met woede en energie. De Britse band vormt met “Borderline” een duidelijk signaal om verandering teweeg te brengen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "Payday"

Op onze watchlist van opkomend gitaargeweld staan de postpunkers van Yard Act al even te pronken, maar sinds kort staan ze ook…
InstagramLiveRecensies

Molchat Doma @ Botanique (Orangerie): Cyrillische danskoningen

Wit-Rusland, een land waar je absoluut niets van hoort tot er iets ergs gebeurt. Of je moet new wave-/postpunkfanaticus zijn, dan zal…
AlbumsFeatured albumsRecensies

IDLES - Crawler (★★★★): Zelfontplooiing en diversiteit

De afgelopen jaren passeerden er al talloze punk- en postpunkbands de revue, en hoewel velen daarvan ook relatief grote namen werden binnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.