Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY & 220 KID – “Stupid Feelings”

Met drie platen en evenveel ep’s op zak, heb je als band wel wat verwachtingen in te lossen. De zielenroerselen van frontman Paul Klein zorgen al vanaf de begindagen voor een overvloed aan inspiratie, maar resulteerden vaak in dertien-in-een-dozijn popliedjes die uiteindelijk allemaal met hetzelfde recept gemaakt zijn. Met een vierde plaat in de steigers wordt het toch wel eens tijd voor verandering en die komt er enigszins ook met de nieuwste single “Stupid Feelings”, al blijkt verandering van spijs niet meteen te doen eten. Gelukkig zet de band er de laatste weken goed vaart achter, want de vorige dubbelsingle is nog maar net verteerd en volgende week beloven de mannen alweer met iets nieuws te komen.

“Stupid Feelings” wijkt thematisch natuurlijk helemaal niet af van wat we gewend zijn van de Amerikanen, maar van zodra je op play drukt, gebeurt er iets waarvan we gehoopt hadden dat het nooit zou gebeuren. De band lijkt zich te richten op het clubleven en ruilt daarmee de fijne, zeemzoete synthpop in voor weinig boeiende housebeats van de hand van 220 KID. De pompende klanken manifesteren zich steeds meer naar de voorgrond waardoor het compleet game over is voor de track die al geen glanzende start kende. Als LANY het gevoel van een feestje waar je op je zestiende voor het eerst bier drinkt wat vervolgens helemaal fout afloopt, wilde vertalen naar een song, dan is dat aardig goed gelukt. We mogen hopen dat hun ambities toch net wat verder reiken. Volgende week een nieuwe kans, al wachten we met een bang hartje af.

ggbbxx verschijnt op 3 september.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

LANY - gg bb xx (★): Meer van hetzelfde

De zielenroerselen van Paul Jason Klein en zijn muzikale kompanen zijn al lang geen geheim meer voor de wereld. De voorbije jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles LANY - "up to me" & "dna (demo)"

Bitterzoete, catchy synthpopliedjes over het gebroken hart van zanger Paul Klein zijn inmiddels het handelsmerk geworden van de Amerikaanse band LANY. Over…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LOVER - "Palm Reader"

Veel is er niet te vinden over de Australische Oliver Kirby. Onder de naam LOVER maakt hij sinds een paar jaar elektronische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.