Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles LANY – “up to me” & “dna (demo)”

© Stefan Kohli

Bitterzoete, catchy synthpopliedjes over het gebroken hart van zanger Paul Klein zijn inmiddels het handelsmerk geworden van de Amerikaanse band LANY. Over de jaren heen groeide het drietal uit tot een vaste waarde binnen de popmuziek hoewel ze in ons landje nog steeds niet op airplay kunnen rekenen. Al hoeft dat anno 2021 geen probleem meer te zijn, want hun schare fans vertoeft eerder op sociale mediaplatformen. Daar doet de band het dan ook behoorlijk goed waardoor er telkens voldoende buzz ontstaat. Zo ook enkele dagen geleden toen ze het artwork van hun inmiddels vierde langspeler presenteerden. gg bb xx zal die plaat heten en wat dat betekent, is ook voor ons nog een vraagteken, maar vandaag krijgen we met “up to me” en een demoversie van “dna” alvast twee nieuwe singles.

“up to me” begint met iets wat doet denken aan het gedempte geluid van een discotheek, alsof je nog buiten staat terwijl binnen een groot feest losbarst. Eenmaal de deuren open gaan, word je verwelkomd door Paul Klein en zijn kompanen. Al gauw valt op dat het geheel hoopvoller en positiever klinkt dan wat we gewend zijn van de band. Als we een tip mogen geven aan de band: dan is het wel om de op z’n Amerikaans uitgesproken Franse woorden achterwege te laten. Zoals het een traditionele LANY-song betaamt, wordt er wellustig opgebouwd naar een catchy refrein dat uiting geeft aan een gekwetst hart. ‘If it was up to me you would still still be mine / but it wasn’t up to me’, klinkt het en daarmee is de band toch weer zichzelf. We maakten ons al zorgen!

De uitgesproken synths maken op “dna” plaats voor echte pianoklanken, al zou dat ook gewoon kunnen liggen aan het feit dat we slechts een demo van de song krijgen. Het lijkt vrij onwaarschijnlijk dat de succesformule baan moet ruimen voor akoestische liedjes. ‘It’s just not in my dna to love you only halfway’, zingt Paul Klein en daarmee weten we 100% zeker dat dit een typische LANY-song is. We horen alvast het potentieel van de track en zijn dan ook benieuwd of we op het album meer krijgen dan slechts een demo van “dna”.

gg bb xx verschijnt op 3 september. De albumcover en de tracklist vind je onderaan het artikel.

Facebook / Instagram / website

Tracklist:

  1. get away
  2. up to me
  3. never mind, let’s break up
  4. dna
  5. roll over, baby
  6. live it down
  7. dancing in the kitchen
  8. ex I never had
  9. somewhere
  10. care less
  11. ’til I don’t
  12. one minute left to live

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

LANY - a beautiful blur (★): Wanhopige poging tot relevantie

De Amerikaanse synthpopband LANY evolueerde een tijdje geleden naar een duo, maar verder blijft de rode draad behouden. Met bitterzoete liedjes over…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Vera - "Beggin' for Trouble"

Op 6 december trapt Danny Vera zijn nieuwe tournee op gang. Na jaren op de grote podia gestaan te hebben, zal de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY - "XXL"

Het Amerikaanse synthpopduo LANY doet dit najaar een nieuwe poging om een succesvol album de wereld in sturen. Dat klinkt nogal hopeloos,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.