Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles LANY – “up to me” & “dna (demo)”

© Stefan Kohli

Bitterzoete, catchy synthpopliedjes over het gebroken hart van zanger Paul Klein zijn inmiddels het handelsmerk geworden van de Amerikaanse band LANY. Over de jaren heen groeide het drietal uit tot een vaste waarde binnen de popmuziek hoewel ze in ons landje nog steeds niet op airplay kunnen rekenen. Al hoeft dat anno 2021 geen probleem meer te zijn, want hun schare fans vertoeft eerder op sociale mediaplatformen. Daar doet de band het dan ook behoorlijk goed waardoor er telkens voldoende buzz ontstaat. Zo ook enkele dagen geleden toen ze het artwork van hun inmiddels vierde langspeler presenteerden. gg bb xx zal die plaat heten en wat dat betekent, is ook voor ons nog een vraagteken, maar vandaag krijgen we met “up to me” en een demoversie van “dna” alvast twee nieuwe singles.

“up to me” begint met iets wat doet denken aan het gedempte geluid van een discotheek, alsof je nog buiten staat terwijl binnen een groot feest losbarst. Eenmaal de deuren open gaan, word je verwelkomd door Paul Klein en zijn kompanen. Al gauw valt op dat het geheel hoopvoller en positiever klinkt dan wat we gewend zijn van de band. Als we een tip mogen geven aan de band: dan is het wel om de op z’n Amerikaans uitgesproken Franse woorden achterwege te laten. Zoals het een traditionele LANY-song betaamt, wordt er wellustig opgebouwd naar een catchy refrein dat uiting geeft aan een gekwetst hart. ‘If it was up to me you would still still be mine / but it wasn’t up to me’, klinkt het en daarmee is de band toch weer zichzelf. We maakten ons al zorgen!

De uitgesproken synths maken op “dna” plaats voor echte pianoklanken, al zou dat ook gewoon kunnen liggen aan het feit dat we slechts een demo van de song krijgen. Het lijkt vrij onwaarschijnlijk dat de succesformule baan moet ruimen voor akoestische liedjes. ‘It’s just not in my dna to love you only halfway’, zingt Paul Klein en daarmee weten we 100% zeker dat dit een typische LANY-song is. We horen alvast het potentieel van de track en zijn dan ook benieuwd of we op het album meer krijgen dan slechts een demo van “dna”.

gg bb xx verschijnt op 3 september. De albumcover en de tracklist vind je onderaan het artikel.

Facebook / Instagram / website

Tracklist:

 1. get away
 2. up to me
 3. never mind, let’s break up
 4. dna
 5. roll over, baby
 6. live it down
 7. dancing in the kitchen
 8. ex I never had
 9. somewhere
 10. care less
 11. ‘til I don’t
 12. one minute left to live

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY - "Congrats"

Het jaar is 2022 en nog steeds heeft LANY geen voet kunnen zetten in de muziekwereld van de gemiddelde Belg. Niettegenstaande heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

LANY - gg bb xx (★): Meer van hetzelfde

De zielenroerselen van Paul Jason Klein en zijn muzikale kompanen zijn al lang geen geheim meer voor de wereld. De voorbije jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY & 220 KID - "Stupid Feelings"

Met drie platen en evenveel ep’s op zak, heb je als band wel wat verwachtingen in te lossen. De zielenroerselen van frontman…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.