Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wrabel – “back to back” (feat. Duncan Laurence)

De Amerikaanse singer-songwriter Wrabel timmert al sinds 2014 aan zijn carrière en toch zal hij pas dit jaar zijn debuutalbum uitbrengen. Dat wil echter niet zeggen dat we nog niet ruimschoots van zijn talent hebben kunnen proeven. Hij heeft al drie ep’s op zijn conto staan, twee bescheiden streaminghits met “The Village” (een steunbetuiging voor trans personen) en “11 Blocks” en samenwerkingen met onder meer P!nk, Cash Cash en Kesha. Zijn eerste langspeler these words are all for you zal ook twee features bevatten, onder wie de Nederlandse Duncan Laurence. Hem kennen we natuurlijk als Eurovisiesongfestivalwinnaar van 2019 met “Arcade”, dat de voorbije maanden ook overzees een groot succes werd. Hij releasete zijn debuutplaat Small Town Boy eind 2020.

“back to back” steekt van wal met enkele pianotonen, gevolgd door een zacht opbouwende beat die ons doorheen het hele nummer blijft begeleiden. Ondanks de emotionele geladenheid die we van Wrabel gewend zijn, voelen de strofes sereen aan en niet zwaarmoedig. Het gaat nochtans over een koppel dat na een conflict met de rug naar elkaar toe ligt in bed en zich vragen stelt bij hun relatie. Wrabel bewijst nog maar eens dat opzwepende ballades zijn specialiteit zijn, met een bruisend refrein dat aanspoort om herhaaldelijk ‘what is love’ mee te scanderen. Zijn timbre en dat van Duncan Laurence smelten mooi in elkaar, wat niet als een verrassing komt. Beide LGBTQ+-artiesten hebben (wederom) een lijflied te pakken, ditmaal het officiële anthem voor de 25ste editie van Pride Amsterdam.

these words are all for you verschijnt op 24 september.

Wrabel: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Duncan Laurence: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "Rest In Peace"

Na zijn winst op het Songfestival in 2019 loopt de carrière van Duncan Laurence redelijk vlot. Het feit dat het lied waarmee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "Anything"

Eind mei moest Skyboy, het tweede album van Duncan Laurence, uitkomen. De zanger stelde die uitgave uit omwille van mentale druk, want…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "I Want It All"

Duncan Laurence is sinds hij het Eurovisiesongfestival won in 2019 een van Nederlands meest succesvolle en bekende artiesten geworden. De voorbije jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.