Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence – “Rest In Peace”

© CPU – Stijn Verbruggen

Na zijn winst op het Songfestival in 2019 loopt de carrière van Duncan Laurence redelijk vlot. Het feit dat het lied waarmee hij destijds deelnam via TikTok een tweede leven kreeg, heeft daar waarschijnlijk ook mee te maken. In mei zou het tweede album van de Nederlander uitkomen, maar zijn mentale welzijn kreeg voorrang en dus stelde hij het uit. Ondertussen lijkt het beter te gaan met Laurence, want eerder deze week stapte hij in het huwelijksbootje met zijn partner en vorige week kregen we een nieuwe single te horen. Vandaag, een week later, brengt de zanger opnieuw een nummer uit en daar kunnen we niet over klagen.

Terwijl “Anything” zich vasthield aan de typische Duncan Laurence-formule met een zachte, breekbare opbouw die eindigt in iets groots en dramatisch, kunnen we niet hetzelfde zeggen van “Rest In Peace”. De single lijkt iets weg te hebben van de finale van een musical, waarbij iedereen samenkomt in een groot en bombastisch geheel. Geen kalme opbouw, want Laurence valt meteen met de deur in huis. Inhoudelijk komt dit lied wel grotendeels overeen met het vorige. Zo zingt de Nederlander weer over het gevoel van niet genoeg te zijn voor zijn partner en is hij het beu dat hij zijn partner slechts voor korte tijd kan zien, vooraleer die weer met de noorderzon verdwijnt. De zanger geeft zijn tegenpartij dan ook een ultimatum: hou echt van mij of laat mij rusten in vrede. Een boodschap die dit keer geen verdrietige touch krijgt, maar eerder upbeat verpakt wordt en redelijk wat sfeer opwekt. Vooral tijdens het refrein, waar Laurence vergezeld wordt door stevigere gitaren, drums en een koor, trekt hij onze aandacht en zorgt de singer-songwriter ervoor dat “Rest In Peace” nog even in ons hoofd zal blijven zitten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "Anything"

Eind mei moest Skyboy, het tweede album van Duncan Laurence, uitkomen. De zanger stelde die uitgave uit omwille van mentale druk, want…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "I Want It All"

Duncan Laurence is sinds hij het Eurovisiesongfestival won in 2019 een van Nederlands meest succesvolle en bekende artiesten geworden. De voorbije jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.