Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tors – “Happy Enough”

Als een relatief onbekende band is het soms fijn om ergens als voorprogramma te staan om zo toch op te vallen, ondanks dat je geen headliner van een show bent. Tors is zo’n band die daar heel gemakkelijk hun slaatje uit slaat. Eerder stond de band namelijk in het voorprogramma van Sam Ryder, Duncan Laurence, X Ambassadors en viel hier op door hun enorme energieke shows. Tors bestaat uit drie bandleden waarvan er twee broers zijn: Matt en Theo Weedon vormen het muzikale brein en ze worden aangevuld met Jack Bowden. De broers begonnen hun carrière vooral achter de schermen, want ze veel schreven voor andere artiesten waaronder Dean Lewis. Tors bracht al veel singles uit en op TikTok worden de filmpjes die ze deelde miljoenen keren bekeken. Dit viel ook Glassnote Records op, want hier tekende de jongens van Tors in de zomer van 2023 hun eerste platencontract.

Eerder in 2023 brachten ze al de singles “Tell You” en “Miracle” uit, maar met 2024 in de startblokken komt daar nu “Happy Enough” bij. Waar Tors bekend om staat wordt geheel toegepast in “Happy Enough”: meezingbare melodieën, samenzang en scherpe teksten die herkenbaar zijn. Al vanaf de eerste noten zijn deze drie dingen perfect in balans. De eerste dertig seconden worden we gepakt door de fragiele stem van Matt en relatief vroeg in het nummer knalt de samenzang er in, wat eigenlijk het hele nummer zo blijft doorgaan. We kunnen goed merken dat deze jongens het schrijven van een nummer goed aanpakken, want na een keer het refrein gehoord te hebben betrappen we onszelf erop dat we het keihard staan mee te zingen. Dit maakt “Happy Enough” een akelig goed nummer om eens lekker die opgekropte emoties eruit te zingen. 

De komende maanden reist Tors door Europa als het voorprogramma van James Blunt en staan ze op 23 februari in de ING Arena in Brussel. Daarna plakken ze er nog een eigen tour door de UK en de US achteraan. In het voorjaar van 2024 kunnen we een nieuwe ep verwachten. 

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

89 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single X Ambassadors & PAMÉ - "Devastation"

In 2023 lijkt X Ambassadors zich niet meer als artiest op zichzelf uit te drukken, maar vinden ze steeds vaker hun weg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.