Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS – “Monster”

Foto: Jade DeRose

De Amerikaanse groep PVRIS heeft er turbulente jaren op zitten. Het oorspronkelijke vijftal kromp de laatste jaren tot een duo, waarin de sterkhouders Lynn Gunn en Brian MacDonald behouden bleven. Hun gitarist Alex Babinski verliet de groep in 2020 wegen beschuldigingen van seksueel overschrijdend gedrag. Om al de heisa achterwege te laten, kropen Gunn en MacDonald de studio in om zichzelf te herintroduceren met een nog aan te kondigen project.

Na het iets elektronischere, derde album Use Me, lijken ze met “Monster” de terugkeer naar de duisterdere gitaren te willen aankondigen. In het begin lijkt het nummer nog naar een weinig verrassend refrein te loodsen, maar niets is minder waar. Dreunende bassen en hevig bewerkte zanglijnen vliegen ons om de oren en zorgen voor een pittig resultaat. Ook naar het einde toe verliest het nummer niet aan kracht en dat door het sterke evenwicht tussen de distorted refreinen en rustigere strofes.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1835 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Fall Out Boy @ Vorst Nationaal: Als een kind in een speelgoedwinkel

Het verhaal van Fall Out Boy is er eentje met grote dalen en hoge hoogtes. De Amerikaanse band is er weliswaar in…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS - "EVERGREEN"

PVRIS is misschien voor velen nog een verborgen parel, maar de Amerikaanse poprockband weet al tien jaar lang muziek uit te brengen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.