Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gustaf – “Book”

© Felipe Torres

We staan al van bij het debuut “Mine” zot van de New Yorkse postpunkers die onder de naam Gustaf door het leven gaan. De groep bracht dat debuut uit in oktober, opgevolgd door b-kantje “Design” in december. Daarna werd het heel even stil rond het vijftal, maar dat was omdat ze aan een debuutalbum aan het werken waren. Nu wordt die plaat, die de titel Audio Drag for Ego Slobs kreeg, aangekondigd voor 1 oktober. Met “Book” krijgen we daaruit nu een tweede voorsmaakje.

Dat de band in Amerika de support mag doen van IDLES, lijkt ons eigenlijk niet ver gezocht. Hoewel er nog steeds veel meer Parquet Courts en Television te horen is in de sound van Gustaf, lijkt de ongeremdheid toch ook een belangrijke factor. Exact twee minuten duurt “Book” dan ook, je zou het kunnen zien als een perfectionistisch kantje van de band. Van bij het begin zit het tempo er heel aanstekelijk en strak in en de vocals van zangeres Lydia Gammil leiden je mee tot het refrein, waarbij de meerstemmigheid weer de bovenhand neemt. Speels gaat het nummer verder en we horen vooral veel plezier, en dat is wat we willen bij postpunk. Gustaf onderstreept zijn status als veelbelovende band dus nog maar eens.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3404 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2021 die je niet mocht missen

Natuurlijk is het fijn als je favoriete band na enkele jaren afwezigheid nog eens een album uitbrengt, maar het is minstens even…
LiveRecensies

Sonic City 2021 (Dag 2): Dromerig naar het einde toe

Twee dagen Sonic City, dat is altijd een ontdekkingsreis met vele aangename verrassingen. Gisteren zagen we zo al heel wat fijns in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gustaf - Audio Drag For Ego Slobs (★★★★½): Punk als absurde kunstvorm

De postpunkscene groeit en bloeit, en een ontpoppend bloemetje in die geurige weide is het New Yorkse Gustaf. Twee jaar geleden zag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.