Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Gustaf – “Mine”

© Adam Lempel

De kans dat je nog nooit van Gustaf hoorde, is tamelijk groot. De groep uit Brooklyn is nochtans al sinds 2018 bezig en wist vooral in eigen land al hoge ogen te gooien. Dat deden ze op hun optredens met een portie uitverkochte concerten als bewijs. Als klap op de vuurpijl mocht de groep op een bepaald moment openen voor een geheime show van Beck; niet mis! Dit allemaal zonder enige muziek uit te brengen. Nu er tijdens de lockdown geen tijd is om shows te spelen, werd het dus toch eens tijd om een nummer op de wereld los te laten. “Mine” verschijnt meteen via Royal Mountain Records waar onder meer ook Pottery en Wolf Parade hun eerste stappen zetten.

Net iets meer dan twee minuten duurt het eerste nummer van Gustaf, maar het is meteen een voorsmaakje van jewelste. De groep brengt met een baslijn en wat parlandovocalen een typisch postpunksfeertje, maar kan er toch een eigen draai aan geven. Dit gebeurt in het refrein wanneer alles openbreekt en de gitaren wat steviger gaan klinken. “Mine” krijg je vervolgens niet meer uit je hoofd en de kunstzinnige punk van Gustaf toont hier meteen wat voor potentieel ze in zich heeft. Het doet wat denken aan de labelgenoten van Pottery en dat is enkel goed nieuws.

Op 4 december verschijnt de single samen met “Design” op 7″, iets om naar uit te kijken.

Facebook / Twitter / Instagram

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gustaf - Audio Drag For Ego Slobs (★★★★½): Punk als absurde kunstvorm

De postpunkscene groeit en bloeit, en een ontpoppend bloemetje in die geurige weide is het New Yorkse Gustaf. Twee jaar geleden zag…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gustaf - "Best Behaviour"

Een van de opwindendste postpunkbands van dit jaar komt voor een keer niet uit een schunnige buitenwijk van Londen, maar wel uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gustaf - "Book"

We staan al van bij het debuut “Mine” zot van de New Yorkse postpunkers die onder de naam Gustaf door het leven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.