Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Gustaf – “Mine”

© Adam Lempel

De kans dat je nog nooit van Gustaf hoorde, is tamelijk groot. De groep uit Brooklyn is nochtans al sinds 2018 bezig en wist vooral in eigen land al hoge ogen te gooien. Dat deden ze op hun optredens met een portie uitverkochte concerten als bewijs. Als klap op de vuurpijl mocht de groep op een bepaald moment openen voor een geheime show van Beck; niet mis! Dit allemaal zonder enige muziek uit te brengen. Nu er tijdens de lockdown geen tijd is om shows te spelen, werd het dus toch eens tijd om een nummer op de wereld los te laten. “Mine” verschijnt meteen via Royal Mountain Records waar onder meer ook Pottery en Wolf Parade hun eerste stappen zetten.

Net iets meer dan twee minuten duurt het eerste nummer van Gustaf, maar het is meteen een voorsmaakje van jewelste. De groep brengt met een baslijn en wat parlandovocalen een typisch postpunksfeertje, maar kan er toch een eigen draai aan geven. Dit gebeurt in het refrein wanneer alles openbreekt en de gitaren wat steviger gaan klinken. “Mine” krijg je vervolgens niet meer uit je hoofd en de kunstzinnige punk van Gustaf toont hier meteen wat voor potentieel ze in zich heeft. Het doet wat denken aan de labelgenoten van Pottery en dat is enkel goed nieuws.

Op 4 december verschijnt de single samen met “Design” op 7″, iets om naar uit te kijken.

Facebook / Twitter / Instagram

2929 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gustaf - "Design"

Enkele weken geleden lieten we je kennis maken met de debuutsingle van het fleurige collectief Gustaf. De artpunkgroep uit New York wist…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Loyk - "Mine"

Loyk was lange tijd een gerenommeerde danser vooraleer hij zich dan toch wat meer wilde focussen op het maken van muziek. Zijn…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 28 maart - 3 april

Het was een drukke week voor filmpjes. De bands waren in vorm en de laatste week van maart bleek het perfecte moment om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.