InstagramLiveRecensies

Miss Angel, Chibi Ichigo & Zwangere Guy @ Werchter Parklife: Kippenvel en lachbuien

© CPU – Stijn Verbruggen

Eind vorig jaar bracht Gorik van Oudheusden, beter bekend als Zwangere Guy, een deluxeversie van zijn album BRUTAAL uit. Na meer dan een jaar geen liveshows meer te kunnen geven was het eindelijk aan hem om zijn nieuw, maar ook oud werk te brengen aan zijn trouwe fans. Dat Zwangere Guy aanbeden wordt door Vlaamse jongeren is geen geheim, en dat kwam weer eens naar voren in deze show. We kregen een persoonlijke kant van Gorik te zien, maar zijn gestoorde persoonlijkheid was niet ver weg en deed de show stijgen tot een nieuw niveau. Het was een optreden vol kippenvel en lachbuien.

De eer om deze dag Werchter Parklife af te trappen was evenwel weggelegd voor Miss Angel. De Antwerpse rapster kwam vorige week met haar nieuwste ep Ghetto Mami, Vol. 2. Voor haar dus een extra spannende avond, want ze bracht compleet nieuw materiaal. Met gek geschreeuw en een mysterieuze intro wist ze een opkomst te maken die zeker niet onopgemerkt bleef. Ze bracht twee danseressen met zich mee die ons opwarmden voor wat zij de ‘Miss Angel Show’ noemde, al bleek die nadien niet zo’n spektakel te zijn. De voorstelling van haar nieuwste muziek verliep namelijk niet altijd even vlot. We snappen het, als starter van de dag is het niet makkelijk om het publiek mee te krijgen, maar ze leek zodanig gefocust te zijn op het ontbrekende enthousiasme van de aanwezigen dat haar show ervan afzag. Er was nochtans duidelijk goed nagedacht over haar choreografieën, en ook gastzangeres Ella John, die haar bij twee nummers op het podium verzorgde, voegde een extra dimensie toe. Toch was bij elk nummer vragen aan het publiek om mee te dansen, recht te staan en mee te zingen er net iets te veel aan.

© CPU – Stijn Verbruggen

Vervolgens was het aan Chibi Ichigo om onze honger naar Zwangere Guy te stillen. Met haar onlangs uitgebracht debuutalbum CHIBUMIVERSE stond ze klaar om ons in te pakken, en dat deed ze. Slechts vergezeld door haar dj kreeg ze de 2500 mensen op de weide mee met enkel haar stem en sterke nummers. Ze bracht onder andere “Chibi Rit”, “Planeet (De Zon Is Veel Te Heet)” en “Chaos”. Haar hele set deed ze ons voelen alsof we zelf aanwezig waren in haar eigen universum, waarin op dit moment een technorave leek plaats te vinden. De sfeer werd versterkt door een zee van achtergrondzang, waarmee Chibi dynamiek creëerde die in de studio soms wel ontbrak. Haar optreden leek soms zelfs de poëtische kant op te gaan, met Russische woorden die als zachte wolkjes uit haar kwamen zweven en de rust tussen de technobeats wisten te bewaren.

Chibi schatte dat ze zonder haar plaat CHIBUMIVERSE nooit op Werchter Parklife gestaan zou hebben, maar na haar ijzersterke performance zijn we er zeker van dat ze het nog steeds moeiteloos zo ver zou hebben geschopt. Kleine meisjes worden groot, en er staat haar nog een mooie toekomst te wachten. Wat haar optreden bertreft leek ze bij elk nummer meer open te bloeien dan het vorige, waardoor elke minuut beter werd. Ze deed de verwachtingen voor Zwangere Guy in ieder geval oplopen.

© CPU – Stijn Verbruggen

Eindelijk was het tijd voor de koning van Brussel, Zwangere Guy. De zon ging langzaam onder en voor iedereen het doorhad, stond Gorik al op het podium. Het was een goede zet om zijn set te starten met klassieker in wording “Brussels State Of Mind”, want heel het publiek was vanaf de eerste noot mee. Het eerste halfuur kregen we een persoonlijke kant van Zwangere Guy te zien, beginnend met een hoop emotioneel zware nummers zoals “Beter Leven”, “Gorik Pt. 1” en “GRIJZE ZONE”. Gepaard met deze diepere nummers zijn verhalen over zijn leven en de band met zijn moeder. Vooral het verhaal over hoe “Gorik Pt. 1” hem terug met zijn moeder in contact bracht, creëerde een intieme sfeer binnen de muren van Werchter Parklife.

Na deze kippenvelmomentjes beloofde Zwangere dat er hardere nummers zouden komen, en die kwamen er. Het tweede deel van de set kreeg met “KENNY” een mooie starter, waarna het tempo steeds sneller ging. De grond trilde van al het gestamp en er vloog af en toe een stoel de lucht in. Het was vooral de hit “Wie Is Guy?” die iedereen wild maakte en de toon zette voor de rest van de avond. Ervolgde nog een mooie setlist vol nummers die zijn fans maar al te graag hoorden, met onder andere “GUTTERGANG“, “ROTJOCH” en “Suave G“.

© CPU – Stijn Verbruggen

Gorik is een van de eerlijkste artiesten die we kunnen noemen, zo eerlijk dat hij zich nooit een blad voor de mond laat houden. Er werd een aantal keer duidelijk gemaakt dat ‘politiekers’ zeker niet welkom waren in de tent, en een hoop mopjes over zijn gewicht konden ook niet onbreken. Naast die typerende uitspraken verliep alles vrij rustig, tot er na het nummer “Jij niet zien” besloten werd merchandise in het publiek te gooien. Dat publiek vloog vervolgens op haar prooi af als een kat die een muis had gezien. Zwangere had de situatie al snel terug onder controle en de show kon veilig worden voortgezet. Het is duidelijk dat zijn fanbase voor hem door vuur en vlam zou gaan, en dat gevoel overheerste doorheen de set: samenhorigheid en collectieve liefde voor Guy.

De dag afsluiten gebeurde met een herhaling van “Wie Is Guy?”, Goriks favoriete nummer en ook duidelijk de publieksfavoriet. Het feest was echter nog niet voorbij, want de echte afsluiter moest nog komen: “ZG is zo haai“. Door de gekleurde lampen waanden we ons in een trippy droom van Gorik, wat de hele ervaring nog grappiger en intenser maakte. Zwangere Guy bracht naast een goed optreden ook een uitstekende comedyshow die we met plezier nog eens beleven.

Setlist Zwangere Guy:

Brussels State Of Mind
1 UIT DE 1000
OG’z
Beter Leven
Gorik Pt.1
GRIJZE ZONE
KENNY
WAAROM
Wie Is Guy?
GUTTERLIJSTIJL
Suave G
Jij niet zien
Probleem
ZG ALL DAY
ROTJOCH
FALLY IPUPA
Bipolair
GUTTERGANG
U Ma Is U Pa
R.À.F. (Rien à foutre)
Wie Is Guy?
ZG is zo haai

107 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 1): Stevige beats, snedige lyrics en een dikke streep reggae

Na de kleinschalige corona-editie vorig jaar mochten de poorten van de Grote Kaai in Lokeren eindelijk terug open voor het grote publiek….
InstagramLiveRecensies

WOO HAH X Rolling Loud (Festivaldag 1): Laatkomen is de norm

WOO HAH! is dit jaar in samenwerking met Rolling Loud, een ander groot hiphop initiatief. Er werd gesproken van een onmisbare editie…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.