Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poltrock & Adriaan de Roover – “Two-thirds”

Wanneer twee muzikanten elkaars wegen kruisen en hun gedeelde liefde voor muziek laten samensmelten in een gezamenlijk project, levert dat onherroepelijk nieuwe magie op. Nog geen bimester geleden deed de klankvervlechting van Kloothommel-gitarist Lucas Schreel en poëtische drummer Casper van de Velde ons even verbijsterd stilstaan. Diep geworteld in de Belgische muziekindustrie, zijn rol innemend als producer, componist, sessiemuzikant, MIA-winnaar en vast bandlid van De Mens, heeft David Poltrock een onmetelijke waslijst aan projecten bijeengescharreld. Toen hij voor het eerst oog in oog kwam te staan met de Antwerpse Adriaan de Roover, een twee decennia jongere liefhebber van het door middel van knoppenwerk traagjesaan laten uitvouwen van opgenomen geluiden allerlei, ontdekten ook zij hun gezamenlijke magie.

Resultaat is een Wagneriaans Gesamtkunstwerk dat geluid, dans, video, lichtkunsten en muziek laat samenzweren om zowel visueel als auditief te verpletteren. Hiermee gepaard wordt 17 september het album VACUUM gelanceerd. Met een voorafgaand schot in de leemte der tijd en ruimte dat pronkt onder de naam “Two-thirds” weet het tweetal de spanning van het VACUUM-project alvast te capteren. Zenuwachtig getik baadt in een zee van gemoedelijkheid. Het is deze samensmelting van rust en het gevoel dat er iets te gebeuren staat dat het duo zo sterk maakt. De belofte dat het geluid komt in een binaurale versie, een techniek waardoor de muziek als zijnde 3D zich doorheen de omgeving begeeft, doet ons hunkeren naar de luchtledige langspeler.

Facebook: Poltrock / Adriaan de Roover

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jónsi - Obsidian (★★★): Een verrassing met hoogtes en laagtes

Als een donderslag bij heldere hemel is daar de derde langspeler van Jónsi. Obsidian komt vanuit het niets. Omdat zijn band Sigur Rós…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hammock - "Elsewhere"

Nu de temperaturen zachtjes aan dalen, de zon weer wat lager komt te staan en de bladeren aan de bomen verkleuren is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mattias De Craene - "Pattern 0.9"

De Gentse saxofonist en lid van jazzrockband Nordmann Mattias De Craene lost binnenkort zijn eerste album. Na een boeiende ep, die deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.