Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poltrock & Adriaan de Roover – “Two-thirds”

Wanneer twee muzikanten elkaars wegen kruisen en hun gedeelde liefde voor muziek laten samensmelten in een gezamenlijk project, levert dat onherroepelijk nieuwe magie op. Nog geen bimester geleden deed de klankvervlechting van Kloothommel-gitarist Lucas Schreel en poëtische drummer Casper van de Velde ons even verbijsterd stilstaan. Diep geworteld in de Belgische muziekindustrie, zijn rol innemend als producer, componist, sessiemuzikant, MIA-winnaar en vast bandlid van De Mens, heeft David Poltrock een onmetelijke waslijst aan projecten bijeengescharreld. Toen hij voor het eerst oog in oog kwam te staan met de Antwerpse Adriaan de Roover, een twee decennia jongere liefhebber van het door middel van knoppenwerk traagjesaan laten uitvouwen van opgenomen geluiden allerlei, ontdekten ook zij hun gezamenlijke magie.

Resultaat is een Wagneriaans Gesamtkunstwerk dat geluid, dans, video, lichtkunsten en muziek laat samenzweren om zowel visueel als auditief te verpletteren. Hiermee gepaard wordt 17 september het album VACUUM gelanceerd. Met een voorafgaand schot in de leemte der tijd en ruimte dat pronkt onder de naam “Two-thirds” weet het tweetal de spanning van het VACUUM-project alvast te capteren. Zenuwachtig getik baadt in een zee van gemoedelijkheid. Het is deze samensmelting van rust en het gevoel dat er iets te gebeuren staat dat het duo zo sterk maakt. De belofte dat het geluid komt in een binaurale versie, een techniek waardoor de muziek als zijnde 3D zich doorheen de omgeving begeeft, doet ons hunkeren naar de luchtledige langspeler.

Facebook: Poltrock / Adriaan de Roover

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

De Mens + Ruben Block @ Werchter Parklife: TW Classic, de miniatuurversie

Na een lange druilerige werkweek was het uitkijken naar het derde weekend van Werchter Parklife. Niemand minder dan Belpop-legendes De Mens en…
AlbumsRecensies

Abel Ghekiere - Voor het verdwijnt, en daarna (★★★★½): (Z)onder vaderlijke vleugels vliegt hij weg

Al in januari schreven we hoe we verwachtingsvol uitkeken naar de debuutplaat van Abel Ghekiere. Met zijn eerste single pakte de jonge…
AlbumsRecensies

Stone Giants - West Coast Love Stories (★★★★): De romantische ziel van Amon Tobin

Al een kwarteeuw behoort Amon Tobin, samen met andere grootheden als Aphex Twin of Squarepusher, tot de absolute pioniers van de hedendaagse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.