Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single THE GOA EXPRESS – “Overpass”

© Louis Butler

Een nieuwe generatie staat klaar om de toekomst van de rock te verzekeren. Daartoe behoort ook de Britse band THE GOA EXPRESS, die in 2019 op onze radar kwam toen ze tekenden bij Rough Trade Management. De bandleden zijn afkomstig uit de Noord-Engelse industriestadjes Todmorden en Burnley, leerden elkaar kennen op school, verhuisden naar Manchester om te studeren en besloten samen muziek te maken – authentiek en zonder pretentie.

Het vijftal bracht tot nu toe slechts vier singles uit, maar toonde daarmee al mooi wat het in zijn mars heeft. “Overpass” is het B-kantje van de vorige single “Second Time” en klinkt helemaal anders dan de melodische indiesong van enkele maanden geleden. “Overpass” gooit alle remmen los en zoekt weer meer de postpunksfeer op van “Be My Friend”. De wervelende chaos van gitaren, percussie, een krachtige stem en een verrassende mondharmonica zorgen voor een hectische, maar bevredigende rit. Het tempo doet de band, die zijn naam ontleent aan een supersnelle treinlijn in New Delhi, in ieder geval eer aan.

THE GOA EXPRESS tourt deze zomer door het Verenigd Koninkrijk en speelt komende herfst in het voorprogramma van The Magic Gang. Wij kunnen ondertussen al niet meer wachten op meer muziek van de veelbelovende band.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Overpass - "Stay Up"

De Engelse muziekwereld broeit tegenwoordig van nieuwe bands. Een voorbeeld daarvan is Overpass. Het viertal is afkomstig uit Birmingham en verovert met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Overpass - "Alright"

Wie het Engelse muzieklandschap wat in de gaten houdt, heeft hoogstwaarschijnlijk al van opkomend talent Overpass gehoord. Het viertal uit Birmingham creëerde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Overpass - "Right Time"

De naam Overpass zegt je misschien nog niets, maar daar zal snel verandering in komen. De Britse band uit Birmingham bestaat uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.