Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single THE GOA EXPRESS – “Be My Friend”

© Louis Butler

Rough Trade heeft er weer een ferm bandje bij. THE GOA EXPRESS is een vijftal uit de industriële steden Todmorden en Burnley in het Verenigd Koninkrijk dat vorig jaar de ban brak met debuutsingle “The Day”. Dat was toen de eerste single die ze onder Rough Trade Management uitbrachten, net zoals Shame en black midi dat ook reeds doen. Een sein voor een beloftevolle carrière? Als we mogen uitgaan van tweede single “Be My Friend”, wordt het zeker en vast de moeite.

“Be My Friend” duurt net geen drie minuten en de single laat er dan ook weinig gras over groeien. Van de eerste seconde schiet een gitaar aan je voorbij en voor je het weet zit je al mee te trappelen met je voeten. De vocals doen wat psychedelisch aan, en dat zorgt ervoor dat de postpunk van het vijftal een unieke kracht met zich meedraagt. Eens we aanbelanden bij het refrein, hoor je zo al dat THE GOA EXPRESS een talent heeft voor het schrijven van anthems. Het is meebrulbaar, maar toch met de nodige aandacht voor het experiment. Deze mix van krautrock, postpunk en garagerock zorgt ervoor dat “Be My Friend” een ferm tweede visitekaartje is. Meer van dat!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single THE GOA EXPRESS - “Overpass”

Een nieuwe generatie staat klaar om de toekomst van de rock te verzekeren. Daartoe behoort ook de Britse band THE GOA EXPRESS,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.