Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles HONNE – “IDGAF ABOUT PAIN” & “NOW I’M ALONE” (feat. Sofía Valdés)

Het was een tijdje ijzig stil rond het Britse producersduo HONNE, maar nu zijn de twee weer helemaal terug van weggeweest. Sterker nog, op 22 oktober brengen de mannen een splinternieuwe plaat uit. LET’S JUST SAY THE WORLD ENDED A WEEK FROM NOW, WHAT WOULD YOU DO? werd de bijzonder lange albumtitel, verwijzend naar de lyrics van “WHAT WOULD YOU DO?”. Het was met die single dat HONNE samen met Pink Sweat$ tot de levenden kwam. Om nu het grote nieuws te vieren, lost het duo nu niet één, maar meteen twee nieuwe liedjes. “NOW I’M ALONE” is zelfs een samenwerking met Sofía Valdés, het Panamese diamantje waarvan we hier al een tijdje fan zijn. Twee leuke namen, dat kan haast niet anders dan leuke muziek opleveren.

“IDGAF ABOUT PAIN” is de single die volgens de band alle aandacht zou moeten krijgen. Op zich kunnen we dat begrijpen, aangezien die het meeste potentieel heeft om door te breken bij het grote publiek. Er zit nochtans niet veel verstopt in het nummer: een lichte beat, wat synths en heel wat samples. De Britten zelf houden het redelijk chill door nogal gezapig de tracktitel een aantal keer te herhalen in de refreinen terwijl er op de achtergrond een geluidje loopt dat balanceert op de grens van fluiten en elektronica. Daarmee is eigenlijk het meeste verteld over “IDGAF ABOUT PAIN”. Het werd een rustig, chill nummertje, waarin de sfeer vooral centraal staat. Niets nieuws onder de zon dus, maar daar is helemaal niks mis mee.

Die andere single is dan weer van een heel ander kaliber. Op “NOW I’M ALONE” vloeien de werelden van Sofía en HONNE moeiteloos door elkaar. Met een jazzy soulbeat en begeleidende piano neemt de Panamese je bij de hand om je zo te betoveren met haar mix van Engels en Spaans. Het zorgt ook meteen voor een schattige toets in de dromerige sfeer die de drie willen creëren. Na verloop van tijd maakt ook de Brit zijn intrede in het nummer, waardoor de zomerse wisselwerking tussen de twee namen compleet is. Ondanks dat “NOW I’M ALONE” dus als B-kantje zou moeten dienen, kan dat nummer ons kwalitatief toch wat meer bekoren. Hoe dan ook kijken we nog steeds uit naar die nieuwe plaat.

LET’S JUST SAY THE WORLD ENDED A WEEK FROM NOW, WHAT WOULD YOU DO? verschijnt op 22 oktober.

Facebook / Instagram

 

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofía Valdés & Pink Sweat$ - "Broken"

We voorspellen Sofía Valdés al een tijdje een mooie toekomst, maar het blijft vooralsnog wachten op een echt grote doorbraak. Met ep’s Ventura en In…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #35

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.