Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofía Valdés & Pink Sweat$ – “Broken”

We voorspellen Sofía Valdés al een tijdje een mooie toekomst, maar het blijft vooralsnog wachten op een echt grote doorbraak. Met ep’s Ventura en In Bloom wist ze ons de afgelopen jaren weliswaar al te verwennen met zeemzoete melancholische popmuziek, maar ondanks de kwaliteit, was het bereik nooit echt heel groot. Daar zou vandaag wel eens verandering in kunnen komen, want voor het nieuwe “Broken” werkte de Panamese samen met Pink Sweat$. De Amerikaan heeft dankzij onder andere “At My Worst” en “Honesty” al een paar honderdmiljoen streams achter zijn naam staan, en zou op die manier zomaar eens een springplank kunnen betekenen voor Sofía Valdés.

Dat “Broken” daarom geen grootse popsong werd, maar gewoon mooi in het verlengde ligt van wat Sofía al eerder maakte, is in eerste instantie al een geruststelling. Het nummer komt lekker dromerig op gang met een chille beat en een akoestische gitaar, waarna de Panamese haar stem als een zonnestraaltje toevoegt aan het geheel. Door de lichte percussie voelt de single dus heel gemoedelijk aan, al zit er ook een soort catchy randje aan. Om dat laatste naar een hoger niveau te tillen is er natuurlijk Pink Sweat$, maar zijn rol voelt eigenlijk wat overbodig. Door zijn flow breekt hij de sfeer een beetje, waardoor “Broken” meer lijkt te evolueren in een platter popliedje. Het neemt echter niet weg dat Valdés met deze single een groter publiek zal aanspreken, dat uiteindelijk wel zal kunnen genieten van de samenwerking. Wij blijven weliswaar achter met het gevoel dat er iets meer in zat.

Sofía Valdés: Facebook / Instagram
Pink Sweat$: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1624 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joshua Radin - "Broken"

De Amerikaanse singer-songwriter Joshua Radin is niet de bekendste in onze contreien. Toch is de kans groot dat je toch al één…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Haunted Youth - "Broken"

Het is misschien nog wat vroeg om het met honderd procent zekerheid te zeggen, maar het ziet er vooralsnog naar uit dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.