Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEYY – “Orchids”

Het was heel lang heel stil rond MEYY, maar nu is de jonge Brusselse weer helemaal terug van weggeweest. Met haar debuut-ep Spectrum liet ze een diepe indruk achter, maar toen de grote bevestiging begon te lonken, verdween ze. Een jaar ging voorbij en toen kwam Charlotte Meyntjens plots terug boven water drijven met “Famous“. Daarop was duidelijk te horen dat ze een paar stappen in de goeie richting had gezet, wat veelbelovend is voor de nieuwe ep waar ze af en toe al over spreekt. Enkele weken geleden zagen we de zangeres nog aan het werk in Het Depot en daar bevestigde ze al die hoge verwachtingen. We waren daarom bijzonder blij toen “Orchids” werd aangekondigd.

De single begint met dromerige synths, terwijl MEYY uitlegt wat lust voor haar betekent. Het zet meteen een zwoele sfeer, die een zwaar verlangen losmaakt. Geleidelijk aan komt dan haar zangstem erdoor gebroken, terwijl de instrumentatie eerder voorzichtig op de achtergrond blijft. Het lijkt wel alsof we zonder het goed en wel te beseffen de aarde hebben verlaten en de zangeres ons toezingt in het heelal tussen de sterren terwijl alle stress van ons afglijdt. De ietwat hardere beat komt het galactische thema alleen maar ten goede en als er dan nog eens flarden van elektronica bij komen kijken, is het plaatje helemaal compleet. Het is alsof de wereld stopt met draaien eenmaal Charlotte haar mond open doet. De verwachtingen rond de opvolger van Spectrum liggen ongezien hoog.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1006 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEYY - "hyli"

Iets meer dan een jaar was het muisstil rond Charlotte Meyntjens, die met haar muzikale project MEYY midden in haar grote doorbraak…
LiveRecensies

MEYY, Ashley Morgan & EMY @ COOL Festival (Het Depot): Divers en groovy

COOL Festival viert alles dat funky, soul, afrobeat, jazz en hiphop is; dat lezen we toch op de website van het Leuvense…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEYY - "Famous"

Het is ondertussen al iets meer dan een jaar geleden dat MEYY haar debuut-ep Spectrum op de wereld losliet. De Brusselse zangeres werd al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.