Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEYY – “Famous”

Het is ondertussen al iets meer dan een jaar geleden dat MEYY haar debuut-ep Spectrum op de wereld losliet. De Brusselse zangeres werd al voor de release een gigantisch mooie toekomst voorspeld, maar het was uiteindelijk de ep die alles en iedereen finaal over de streep trok. Toch was dat ook meteen het laatste muzikale wapenfeit dat we van Charlotte Meyntjens te horen kregen. Ze tourde afgelopen zomer nog wel samen met IKRAAAN en Chibi Ichigo, maar voor nieuwe muziek werd ons geduld serieus op de proef gesteld. Nu is het eindelijk zover, want met “Famous” is het volgende hoofdstuk van start gegaan.

Dat Charlotte dus effectief vooruit wil, is dan ook duidelijk hoorbaar aan haar nieuwste exemplaar. De chille sound die op Spectrum zo mooi tot zijn recht kwam, heeft ze nu wat bijgesteld. Er staat een zwoel beatje onder de zweverige synths en ook de stem van de Brusselse is zwaar bewerkt. Het voegt allemaal toe aan de idyllische wereld die MEYY probeert te creëren. Op het einde van het nummer wordt nog wat meer duidelijk hoe die eruit moet zien, want dan valt alles weg en is het – begeleid door wat hele lichte elektronica – de jonge zangeres zelf die onder je huid kruipt. “Famous” is misschien een groot woord, maar we zijn er wel van overtuigd dat MEYY heel wat nieuwe zieltjes voor zich zal winnen met dit nummer.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

678 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2020: Een terugblik

Aan het begin van elk jaar halen we onze grote glazen bol boven en proberen we telkens te voorspellen welke artiesten of…
Muzieknieuwtjes

Steun LIVE2020 dankzij unieke 'venue t-shirts'

De concertzalen hebben er een ontzettend moeilijk jaar opzitten. Ze sloten als eerste de deuren en gaan wellicht als laatste terug open….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.