Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEYY & Object Blue – “Shut Up”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Brusselse Charlotte Meyntjens ruilde onze hoofdstad in voor het bruisende Londen, waar ze sindsdien aan nieuw materiaal werkt. De gedurfde beslissing loonde, want naast het feit dat MEYY mocht openen voor Oscar and The Wolf, Angèle en Lolo Zouai, speelde ze in mei haar eerste headlinetour door Europa en stond ze op grote festivals, waaronder Latitude in Suffolk. Hoewel debuutplaat Digital Gloss slechts enkele maanden oud is, krijgen we met “Shut Up” alweer nieuw materiaal te horen. Ditmaal sloeg ze de handen in elkaar met dj en producer Object Blue, en het resultaat mag er alweer zijn.

Op “Shut Up” zet MEYY de eerder uitgezette lijn verder en krijgen we een song te horen die gedragen wordt door een sterke productie. Aanvankelijk is de zang niet altijd even duidelijk, maar laat dat net bijdragen aan de futuristische sfeer waarin het nummer even later duikt. Bij momenten voelt het geheel bijna sensueel aan, terwijl er nog altijd stevig tegen de hyperpop aan geleund wordt. Klanken die we niet altijd kunnen thuisbrengen, vormen het decor waarin MEYY de hoofdrol speelt. Het schattige randje dat we nog hoorden op “QT” lijkt inmiddels opgeborgen te zijn, want ditmaal wordt een meer duistere kaart getrokken. Met amper tweeënhalve minuut op de teller, houdt “Shut Up” het al snel voor bekeken, maar niet zonder een stevige indruk na te laten.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

624 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

MEYY @ Les Nuits Botanique (Grand Salon): Betoverende spreuken, sensuele melodieën en elektronische beats

Het jaarlijkse startschot van het Belgische festivalseizoen wordt gegeven in Brussel en wel met Les Nuits Botanique. Dat festival loopt inmiddels op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEYY & twst - "QT"

Charlotte Meyntjens heeft de afgelopen maanden een grote groeispurt genomen met haar project MEYY. Sinds haar verhuis naar Londen, werkte ze in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Paradise City vult affiche aan met live-acts van RY X, Bolis Pupul, Lander & Adriaan en 13 anderen

Na Adriatique en Nico Morano vult weekender Paradise City in het Vlaams-Brabantse Perk zijn affiche aan met liveoptredens van onder andere RY…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.