Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV People – “Out of the Silence”

© Nicholas O’Donnell

TV People is een van die projecten die niet snel genoeg met een volledig album of ep kan afkomen, om zo te zien wat ze werkelijk in hun mars hebben. Het duo uit Dublin werkt ongeacht de lockdown toe naar zo’n volledige ep, al moesten ze voor sommige singles elk instrument apart opnemen vanwege de maatregelen, en deze dan knippen en plakken. De aanhouder wint echter, zoals ze zeggen, en die debuutep zou ergens augustus nog moeten komen. Voor nu zullen we ons even moeten zoet houden met een nieuwe single.

“Out of the Silence” is eerst en vooral een sterke single, en dat is vooral te danken aan de zangprestatie. Frontman Paul Donohoe heeft een soort van elegante somberheid die moeilijk te plaatsen is. Wat meer jangly en wazige instrumentatie introduceren het nummer, maar een opzwepend en toch melancholisch refrein neemt al snel de overhand. Net zoals op vorige single “Nothing More”, krijgen we hier halverwege een tempoverschuiving voorgeschoteld, wat ook dit nummer iets dynamisch geeft. Op “Out of the Silence” neemt TV People echter niet te veel hooi op hun vork, en blijven ze binnen hun levendige, maar neerslachtige comfortzone.

Twitter / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

120 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society – “Last Breath”

Enkele maanden geleden verbaasde The Lounge Society, product van cultlabel Speedy Wunderground, met hun razend ambitieuze en enorm geslaagde debuutep Silk For…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Geese - "Projector"

Je hoort wel vaker dat een nieuwe postpunkband de volgende grote smaakmaker zal worden en meer dan eens is dat statement vrij…
AlbumsRecensies

TV People - Nothing More (★★★½): Donderslag bij donkere hemel

Nauwlettend hielden we de voorbije maanden het parcours van TV People in de gaten, een gloednieuwe band uit Dublin. Niet dat er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.