Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dog Race – “Terror”

© Alex Reading

Om de zoveel tijd duikt er in het muzieklandschap weer een nieuw postpunkbandje op, en zo kunnen we deze keer kennismaken met de jongens en het meisje van Dog Race. De Britse band maakt al even naam in het Londense livecircuit, maar komt nu eindelijk met een eerste single. Met debuutsingle “Terror” maakt de groep uit Bedford meteen duidelijk waar de band voor staat: donkere baslijnen gecombineerd met een donkere (vrouwelijke) stem, een veelgebruikt recept door onder andere onze eigen Whispering Sons.

Zo begint het nummer met een strakke donkere baslijn, waarna echoënde gitaren en een ietwat duistere stem volgen. Al snel neuriën we mee met het catchy gitaarlijntje, terwijl frontvrouw Katie Healy zingt over mentale issues en de strijd om komaf te maken met haar terugkerende angstaanvallen. Naar het einde toe wordt de sound nog verrijkt door extra synths en dromerige stemeffecten. Een fijne kennismaking dus met deze verfrissende combinatie van postpunk en dromerige indie en terwijl we al dansend “Terror” op repeat zetten, wachten we ongeduldig op wat de toekomst brengt voor Dog Race.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TESSEL - "Together"

Utrecht kennen we als een stad waar veel goede bands vandaan komen. TESSEL is zonder twijfel een van hen. De band deed…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whitney - SPARK (★★★★): Vernieuwend en toch vertrouwd

De afgelopen weken stuurde Whitney reeds vijf nummers van hun toekomende album SPARK de wijde wereld in. We konden in die nummers…
AlbumsRecensies

Saveus - Rainman (★★★★): Soul en gospel met karakter

We zijn 2008 en de eerste editie van het Deense X-Factor loopt op televisie. In die editie daagt een 15-jarige enthousiaste Martin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.