Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV People – “Nothing More”

In Dublin schieten de nieuwe bands als paddestoelen uit de grond blijkbaar, want ook TV People is van plan een waardig lid te worden van de drukbevolkte Ierse rockscène. Opgericht in 2019, was de band van plan in 2020 om de livesetting om te ruilen voor een studiosetting om te werken aan nieuwe muziek. En toen kwam het coronavirus. Moeilijk gaat natuurlijk ook, want het viertal levert nu “Nothing More” af. Een single die de vier Ieren wisten in mekaar te knutselen door alles gewoon apart op te nemen en zo naar mekaar door te sturen. ‘Als je niet de luxe hebt van een heel productieteam achter je te hebben, moet je dan maar wat creativiteit tonen’, zal TV People gedacht hebben.

De heerlijk onverzorgde bas sleept ons door de constant veranderende structuur van “Nothing More”. Naast de bonzende drums die zichzelf maar al te graag op de voorgrond plaatsen, krijgen we ook nog een diep melancholische en haast hypnotische zang te horen. Het is de zorgvuldige en artistieke sound met toch wat een punkattitude erbij die doet denken aan de hoogdagen van Interpol. Zeker wanneer de galmende gitaren halverwege zowat hun eigen weg gaan, is het niet moeilijk om de gelijkenis met nummers als “The New” te zien. “Nothing More” blijft echter niet steken op een tempo en schuift er heel doelbewust op los. “Nothing More” is nog maar eens succesvolle verduidelijking dat de postpunk revival van de voorbije jaren er een is die zal blijven.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

176 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Nothing More @ Trix (zaal): Een vonk met net niet voldoende spirit

Meer dan twintig jaar in de scene werpt dan toch eens zijn vruchten af. De Amerikaanse band Nothing More doorliep sinds zijn…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 3): Geen huis zonder kruis

De derde dag van Rock Werchter was er eentje met zowel regen als zonneschijn en zowel goeie als iets minder goeie optredens….
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 3): Surf and Turf

Ondanks dat iedere dag van Graspop nagenoeg volledig uitverkocht is, was het op zaterdag toch beduidend drukker dan de voorgaande dagen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.