Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILLOW – “Lipstick”

© Dana Trippe

Poppunk is helemaal terug, en de meest onverwachte artiesten springen mee op de hype. Zo kennen we WILLOW vooral van haar etherische, meditatieve muziek. Het stond altijd al in sterk contrast met haar broer Jaden, die geregeld als excentrieke rapper uit de hoek komt. Waar die het op zijn laatste album rustiger aan deed, ontpopt WILLOW zich nu tot een ware, ruige rockster. Zo gaat ze haar moeder Jada Pinkett Smith achterna, die sinds 2002 speelt in haar nu metalband Wicked Wisdom.

Zó ruig pakt WILLOW het nu ook weer niet aan. Op haar eerdere single “t r a n s p a r e n t s o u l” werkte ze samen met Travis Barker (wie doet dat tegenwoordig niet) en trakteerde ze ons op een fijn poppunknummer, waarmee ze aantoonde dat dit genre haar perfect ligt. Haar nieuwste track, “Lipstick”, gooit het over een iets minder poppy boeg, maar het geheel blijft heel toegankelijk. Uiteraard ligt dat aan de glasheldere stem van WILLOW, maar ook aan het tempo dat deze keer iets lager ligt dan op “t r a n s p a r e n t s o u l”. Het nummer blaast je niet omver, maar licht de sluier weer iets hoger om aan te tonen dat WILLOW heel wat in haar mars heeft.

Op 16 juli verschijnt lately I feel EVERYTHING, het rockalbum waarop WILLOW met haar eigen sound haar jeugd(rock)helden viert. Travis Barker kregen we al te horen, maar ook Avril Lavigne werkt mee aan het album. Wij zijn alvast benieuwd!

Facebook / Instagram / Twitter

227 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single State Champs – “Just Sound”

Poppunk bereikte de laatste jaren opnieuw een hoogtepunt. Met releases zoals Machine Gun Kelly’s Tickets to My Downfall en Willow’s “Transparent Soul”…
AlbumsRecensies

WILLOW - lately I feel EVERYTHING (★★★½): Een geslaagd poppunkexperiment

Met ouders als Will en Jada Pinkett Smith, en Jaden als broer, groei je gewoonweg op in de muziekindustrie. Zo bracht WILLOW…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILLOW - "t r a n s p a r e n t s o u l" (feat. Travis Barker)

WILLOW is pas 20 en heeft al vier albums en een ep onder haar naam staan. Het talent zit natuurlijk in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.