Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILLOW – “t r a n s p a r e n t s o u l” (feat. Travis Barker)

© Dana Trippe

WILLOW is pas 20 en heeft al vier albums en een ep onder haar naam staan. Het talent zit natuurlijk in de familie, niet iedereen kan zeggen dat zijn of haar vader Will Smith is. Het werd stilaan wel weer eens tijd voor nieuwe muziek, haar opkomend vijfde album zou dan ook haar meest spannende tot nu toe zijn beweert ze. Voor het aanstaande project is ze teruggekeerd naar haar roots, naar haar grootste inspiratie: haar moeder. De moeder van WILLOW zat vroeger in een metalgroep Wicked Wisdom. We kunnen dus een goede portie punk en geschreeuw verwachten, wat ze ons serveert op haar nieuwste single “t r a n s p a r e n t s o u l”.

Dat poppunk terug aan een opmars bezig is, kan wel eens te danken zijn aan Travis Barker, waar WILLOW is gaan aankloppen voor een samenwerking op “t r a n s p a r e n t s o u l”. Travis is de laatste tijd niet meer weg te slaan uit de muziekindustrie. De voormalige Blink-182 drummer duikt overal op. Zo producete hij het nieuwe album van Machine Gun Kelly, platen van jxdn, en nu maakt hij zelfs een punkprinses van de liefelijke WILLOW.

Het is meteen duidelijk dat we met een nieuwe WILLOW te maken hebben op “t r a n s p a r e n t s o u l”. Ze introduceert ons aan haar punk-alter ego. Van pop naar punk gaan zagen we Maggie Lindemann ook al doen, het lijkt wel een trend te zijn. Hoe dan ook levert het tot nu toe alleen maar goede resultaten op, want  “t r a n s p a r e n t s o u l” is een heerlijk uptempo poppunknummer dat zeker gesmaakt wordt. Vanaf seconde één maakt Travis stevig gebruik van de drums, waar WILLOWs gitaar sterk bij te pas komt. Het sombere deuntje maakt ruimte voor haar stem die verrassend genoeg ideaal klinkt voor een emonummer zoals dit. De single doet denken aan Paramore in 2007, een tijdperk waarin de band het sterkst was en wat dus zéker een compliment is voor WILLOW. “t r a n s p a r e n t s o u l” is de eerste single van haar opkomend album, dat deze zomer uitkomt.

FacebookInstagram / Twitter / Website 

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
Uw lokale fotografe en muziekliefhebber :)
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single State Champs – “Just Sound”

Poppunk bereikte de laatste jaren opnieuw een hoogtepunt. Met releases zoals Machine Gun Kelly’s Tickets to My Downfall en Willow’s “Transparent Soul”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sueco – “Paralyzed”

Sueco (The Child), die naam en faam maakte via TikTok met zijn single “Fast”, brengt twee jaar na zijn monsterhit een nieuw…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #30

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.