Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STAKE – “The Weight Of Our Age”

© CPU- Willem Devriendt

De zomer nadert en de vrijheid lonkt. Dat het optimistische tijden zijn die aanbreken, merken we ook aan het aantal concerten en festivals die deze zomer georganiseerd worden. Een van die bands die deze zomer en in het najaar een drukke touragenda heeft, is STAKE. De band rond Brent Vanneste onderging in 2018 een metamorfose en uit Steak Number Eight onstond het korte, toch zeer krachtige STAKE. Aan pluimen heeft de groep sindsdien niet ingeboet en zo konden ze zelfs bij het grotere publiek op heel wat meer appreciatie rekenen. Het metalviertal uit Wevelgem broedt nu al een tijdje op nieuw materiaal en neemt momenteel de opvolger van Critical Method op. Om de wachttijd op het komende album te overbruggen, lanceren ze met “The Weight Of Our Age” een nieuw nummer waarmee ze de nostalgische tour op gaan.

Dat de heren van STAKE een voorkeur hebben voor een lange opbouw, stellen ze op “The Weight Of Our Age” nog maar eens onder bewijs. De intro werd lang uitgesponnen, maar toch weet het beginstuk te boeien door zijn stijgende intensiteit en grinta. Vakkundig bouwt STAKE op naar een climax en die komt er ook in de vorm van een potige wall of sound die je als luisteraar stevig in je stoel weet te duwen. Na een eerste climax wordt er terug wat van het gaspedaal gegaan en overgegaan naar een slepende opbouw die deze keer wel iets te lang aansleept. Voor het slot haalt de groep nog eens alles uit de kast en laten ze ons finaal toch met een euforisch gevoel achter.

De tourdata van de Most Critical Tour vind je op hun website.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1361 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramWedstrijden

Win een duoticket voor HET VELD met o.a. Black Box Revelation, Compact Disk Dummies en STAKE!

De hele zomer lang zullen we overspoeld worden met concertavonden en andere alternatieven om de festivals op te vangen. Het ene al…
AlbumsRecensies

Mathlovsky - Yassssin (★★★½): Een ode aan vriendschap

De muziek van Gentenaar Mathieu Mathlovsky is moshen voor wie wil raven en raven voor wie wil moshen. Het verenigt de (te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Lalma - "The Realm"

Afgelopen zondag zond Canvas de eerste aflevering uit van de driedelige documentaire The Rhythm of the Band  – naar het gelijknamige album…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.