banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA – “Raise Your Glass”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Twee jaar na debuutplaat Don’t Wait ‘Til Tomorrow zit het volgende grote project van YONAKA er eindelijk aan te komen. De Britse poprockformatie leek de laatste tijd wel helemaal van de planeet te zijn verdwenen, maar is sinds kort helemaal terug van weggeweest. De details rond album nummer twee zouden deze week het levenslicht zien. Voorsmaakjes kregen we in elk geval al genoeg. Op “Seize the Power“, “Ordinary” en nog niet zo gek lang geleden “Call Me a Saint” werd duidelijk dat het viertal uit Brighton de gitaren voor een groot deel heeft ingeruild voor elektronica. Dat lukte de ene keer al wat beter dan de andere, maar naargelang de nieuwe muziek volgde, werd het wel beter. Van het nieuwe “Raise Your Glass” kreeg frontvrouw Theresa Jarvis naar eigen zeggen altijd kippenvel, waardoor we dus enkel positieve dingen verwachtten.

Kippenvel krijgen we niet meteen van de nieuwste creatie van YONAKA, maar “Raise Your Glass” mag er zeker zijn. De band uit Brighton heeft een grootse stadionmeezinger in elkaar geflanst, zonder hun eigen sound daarvoor te moeten verloochenen. Het is de frontvrouw die meteen de show steelt door te kiezen tussen de rode en de blauwe pil, terwijl de gitaren op de achtergrond stilletjes aan beginnen op te zwellen. Plots komen die er dan eindelijk door, terwijl Jarvis de tracktitel dramatisch uitroept. De Britten laten op deze single dan ook moeiteloos pop en rock door elkaar lopen, waardoor de muziek al wat meer neigt richting een YUNGBLUD. Op zich geen verwijt, maar de echte rock van YONAKA die we op hun debuutplaat voorgeschoteld kregen, lijkt voorgoed van het menu te zijn verdwenen. Wat de band doet, doet ze in elk geval degelijk, waardoor die tweede plaat ons ook wel zal smaken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA - "Call Me a Saint"

Onze vrienden van YONAKA lijken in 2021 een nieuw hoofdstuk aan hun discografie toe te zullen voegen. De band uit Brighton verdween…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA - "Ordinary"

YONAKA is het nieuwe jaar stevig gestart. Nu ja, het is maar welke interpretatie je aan het woord stevig geeft. De Britten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA - "Seize the Power"

Jaarlijks schenkt het Verenigd Koninkrijk ons een lichting bands die het land op haar grondvesten laat daveren. Enkele jaren geleden bracht die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.