Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA – “Seize the Power”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Jaarlijks schenkt het Verenigd Koninkrijk ons een lichting bands die het land op haar grondvesten laat daveren. Enkele jaren geleden bracht die traditie YONAKA voort. De band rond de charismatische frontvrouw Theresa Jarvis weet de perfecte middenweg te vinden tussen scheurende gitaren en catchy beats. Dat die combinatie aansloeg, konden we al horen op  debuutplaat Don’t Wait ‘Til Tomorrow, maar sinds de release in mei 2019 werd het terug stil. Die stilte werd enkele weken al doorbroken, want met mondjesmaat werd er gehint naar nieuw materiaal. Het wachten zit er nu eindelijk op, want “Seize the Power” is de eerstesteenlegging van het volgende hoofdstuk in de discografie van YONAKA.

Voor iedereen die fan was van het scheurende-gitarengedeelte hebben we nu al slecht nieuws, want er scheurt helemaal niets meer op dit nummer. Wel wordt er vol ingezet op harde beats en duistere elektronica. Met een stevig ritme en een angstaanjagende koorzang komt “Seize the Power” wat kil binnen. Theresa doet iets tussen zingen en roepen, waarna er een zwaar effect op haar stem wordt gekegeld. Kan het nog gekker? Ja hoor, want dan schiet de vlam plots in de pan waardoor het lijkt of we in een of andere remix terecht zijn gekomen. Er volgt nog meer spektakel, want het nummer ontploft daarna pas hélemaal. Extreem bewerkte gitaren knallen je trommelvliezen naar de vaantjes, Theresa klinkt furieuzer dan ooit en de beats knallen alles kapot.

Mocht je het dus nog niet doorhebben: YONAKA is serieus van koers veranderd. Of dat ook meteen iets slecht betekent voor album twee valt nog even af te wachten. Wij zijn in elk geval nog niet overtuigd van de nieuwe richting die de Britten zijn uitgegaan. .

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

674 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Bring Me The Horizon - Music to listen to~dance to~blaze to~pray to~feed to~sleep to~talk to~grind to~trip to~breathe to~help to~hurt to~scroll to~roll to~love to~hate to~learn Too~plot to~play to~be to~feel to~breed to~sweat to~dream to~hide to~live to~die to~GO TO (★½): Vaag, vager, vaagst

Het was een bewogen decennium voor Bring Me The Horizon. De band uit Sheffield kwam als veelbelovende deathcore-band de muziekwereld binnen gestormd…
LiveRecensies

Rock Werchter 2019 (Festivaldag 2): Vergunning voor een geslaagde dag

De tweede dag van een festival start iedereen altijd met hernieuwde energie. Dat was zeker niet anders op Rock Werchter, waar de…
AlbumsRecensies

Yonaka - Don't Wait 'Til Tomorow (★★★½): Verzoening van pop en rock

Yonaka had vorige zomer een zeer drukke festivalzomer en gaf op Pukkelpop hun Belgisch festivaldebuut. De show werd voor velen een van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.