banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA – “Call Me a Saint”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Onze vrienden van YONAKA lijken in 2021 een nieuw hoofdstuk aan hun discografie toe te zullen voegen. De band uit Brighton verdween even van de voorgrond na haar debuutplaat, maar lost nu met “Call Me a Saint” toch alweer de derde single van het jaar. Van die voorafgaande voorsmaakjes kregen we nochtans gemengde gevoelens, aangezien “Seize the Power” vooral aan elkaar hing door elektronica en bijgevolg niet al te goed klonk. Gelukkig kwam er met “Ordinary” beterschap en betekent derde keer vandaag ook effectief ook goeie keer, want het nieuwste exemplaar van het viertal mag er zeker zijn.

Op “Call Me a Saint” zijn de elektronische invloeden nog altijd duidelijk hoorbaar, maar in z’n totaliteit lijkt YONAKA nu wel de gulden middenweg te hebben gevonden tussen die elektronica en vertrouwde stevige gitaren. Frontvrouw Theresa klinkt al van in het begin furieus, waardoor de Britten duidelijk de intentie hebben om te knallen. De nieuwe single is dus zoals gezegd een mix van oud en nieuw, en dat pakt in de refreinen het opvallendst uit. Met een chaotische mengelmoes komt de stem van de zangeres nog grootser binnen, waardoor het geheel mooi uitpakt. Enig minpuntje is misschien de totale elektronische breakdown waarin Theresa iets probeert wat lijkt op rappen, maar uiteindelijk past dat nog wel in het nummer. Na wat geharrewar lijkt YONAKA met “Call Me a Saint” dus definitief vertrokken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA - "Raise Your Glass"

Twee jaar na debuutplaat Don’t Wait ‘Til Tomorrow zit het volgende grote project van YONAKA er eindelijk aan te komen. De Britse poprockformatie leek…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA - "Ordinary"

YONAKA is het nieuwe jaar stevig gestart. Nu ja, het is maar welke interpretatie je aan het woord stevig geeft. De Britten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YONAKA - "Seize the Power"

Jaarlijks schenkt het Verenigd Koninkrijk ons een lichting bands die het land op haar grondvesten laat daveren. Enkele jaren geleden bracht die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.