Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kloothommel – “Ravenala”

Nog geen twee weken geleden schreven we dat de lente ten einde loopt. Deze week kunnen we constateren dat de zomer daarmee zijn begin kent. Waar gitarist Lucas Schreel (in samenwerking met Bombataz/SCHNTZL/Donder-drummer Casper Van De Velde) dat eerste in vraag stelde, is er met “Ravenala”, het nieuwe zwoele zomernummer van Schreels band Kloothommel geen twijfel meer mogelijk: de zomer is effectief begonnen. De eerste week van de zomervakantie komt de Gentse band, bestaande uit de leden Krimmen, Mike Capriati, GG d’Amadeus, Ramírez (neef van Irimias) Timmerman en JJ Foefbij, met een vervolg op hun vorig jaar verschenen Seas Near Over.

Als we op hoe “Ravenala” klinkt mogen afgaan, wordt Portonovo uitgepuurde lo-fi-DIY-zomer-indie-noem-het-hoe-je-wil-pop. Dromerige gitaartjes vormen de soundtrack voor het beeld van de Ravenala, een zeer belangrijke boom uit de Malagassische volksverhalen. Dorstige passanten konden drinken uit de sappige bladeren, vandaar Ravenala, oftewel ‘Reizigersboom’. Het bijbehorende nummer roept dan ook zonnige fantasieën over reizen, dorst en – we zeiden het al – de zon op. Hang je favoriete hangmat op je favoriete plek in je favoriete park op om te genieten van het geluid van deze klotehommels die je – althans, dat hopen we – zullen strelen in plaats van steken. De zomer is effectief begonnen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Footprints Festival @ Minardschouwburg Gent: De avond van de gitaren

Mondmaskerloos en afstandloos vond voor de vierde maal het Footprints Festival plaats, een jazz-showcase dat naar eigen zeggen ‘de muzikale viering van de…
AlbumsRecensies

Schreel Van De Velde - Balts (★★★★): Het einde van de lente?

De lente loopt stilaan ten einde, het daarmee gepaarde baltsgedrag echter niet. Dat is althans het geval als we de twee meest…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Schreel Van De Velde - "Dolfijn"

Vorig jaar verscheen Lucas Schreel op het toneel met zijn debuutalbum We’re Never Afraid of Getting Up Every Morning. De etherisch klinkende nummers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.