Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Schreel Van De Velde – “Dolfijn”

Schreel van de velde

Vorig jaar verscheen Lucas Schreel op het toneel met zijn debuutalbum We’re Never Afraid of Getting Up Every Morning. De etherisch klinkende nummers waarop Lucas in een zelfverzonnen taal zong, schaarden meteen een kleine groep van grote liefhebbers voor zijn muziek bij elkaar. Dit jaar gaat hij het samenspel aan met Casper Van De Velde (SCHNTZL, Bombataz), onder de naam Schreel Van De Velde om zo Balts uit te brengen eind mei.

Op dit moment krijgen we alvast “Dolfijn” te horen. Het vier minuten durende nummer zit mooi gelaagd in elkaar en de stijlinvloeden van beide muzikanten zijn erop hoorbaar; optimistisch melancholisch is er de meest passende omschrijving voor. Er komt geen zang aan te pas in “Dolfijn”. Het is dus afwachten of het hele album een instrumentaal werk wordt of niet. Liefde in de meest ruime zin van het woord zou de belangrijkste drijfveer en inspiratie zijn achter de plaat. We kijken alleszins uit naar 28 mei wanneer we het volledige album te horen kunnen krijgen.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Footprints Festival @ Minardschouwburg Gent: De avond van de gitaren

Mondmaskerloos en afstandloos vond voor de vierde maal het Footprints Festival plaats, een jazz-showcase dat naar eigen zeggen ‘de muzikale viering van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kloothommel - "Ravenala"

Nog geen twee weken geleden schreven we dat de lente ten einde loopt. Deze week kunnen we constateren dat de zomer daarmee…
AlbumsRecensies

Schreel Van De Velde - Balts (★★★★): Het einde van de lente?

De lente loopt stilaan ten einde, het daarmee gepaarde baltsgedrag echter niet. Dat is althans het geval als we de twee meest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.