Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Dacus – “Brando”

Een tijdje terug verraste Lucy Dacus ons met het heuglijke nieuws dat haar derde muzikale kind onderweg is. Het was een lange zwangerschap, zo blijkt, want voorganger Historian dateert alweer uit 2018. De Amerikaanse zat natuurlijk niet stil en bracht ons in de tussentijd nog een ep getiteld 2019 en de befaamde boygenius plaat. Stuk voor stuk werd haar werk gesmaakt en dat lijkt ze nog maar eens te bewijzen met haar nieuwste werk. Over twee en een halve week verschijnt haar derde langspeler: Home Video, maar één nummer kon de zangeres ons duidelijk niet langer weerhouden. “Brando” is alweer de vierde single van die plaat en net als op “Thumbs” is de hoofdrol voorzien voor de prachtige stem van Dacus.

Een vriend die zijn hele persoonlijkheid baseerde op de muziek waarnaar hij luisterde en de films die hij keek vormde de inspiratie voor het zachte, melodische “Brando”. Hoewel het nummer muzikaal wat luchtiger en opgewekter klinkt, is het tegendeel waar wanneer we even naar de tekst luisteren. ‘You called me cerebral, I didn’t know what you meant / But now I do, would it have killed you to call me pretty instead?’, klinkt het en daarmee laat Dacus doorschijnen dat ze toch niet zo gelukkig was met de desbetreffende vriendschap. Onder die scherpe woorden, kabbelt het geheel rustig verder. In de tweede helft van de song trekt een beat het geheel verder en ontplooit “Brando” zich tot een bijzonder fijn indiepopliedje dat we het liefst op een roadtrip met de ramen open en de zon op ons gezicht zouden meezingen.

Op 25 juni verschijnt Home Video, het derde album van Lucy Dacus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Dacus - "VBS"

Een dikke maand geleden kregen we het heuglijke nieuws dat Lucy Dacus zeer binnenkort haar derde langspeler op de wereld afvuurt. Het…
Nieuwe singles

Nieuwe single Lucy Dacus - "Hot & Heavy"

Groot maar vooral goed nieuws vanuit kamp Dacus. Nadat Lucy Dacus vorige maand de stilte doorbrak met het ingetogen “Thumbs” krijgen we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Dacus - "Thumbs"

Na een muzikale uitstap met boygenius in 2018 en een verzameling liedjes in 2019, getiteld 2019, waarop ze telkens een andere feestdag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.