Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Dacus – “Thumbs”

Na een muzikale uitstap met boygenius in 2018 en een verzameling liedjes in 2019, getiteld 2019, waarop ze telkens een andere feestdag bezong met de nodige nuchterheid en kritiek tegenover haar thuisland, werd het stil rond Lucy Dacus. We bleven hongerig wachten op nieuwe muziek en die komt er vandaag in de vorm van “Thumbs”. Helemaal nieuw is het nummer echter niet, want wie Dacus tijdens haar laatste tour live zag, hoorde het waarschijnlijk al. Ze vroeg het publiek toen uitdrukkelijk om er geen opnames van te maken en dat verzoek werd duidelijk ingewilligd.

We horen een ingetogen, breekbare Dacus op “Thumbs” die het verhaal brengt van een dag die ze doorbracht met een vriend tijdens het eerste jaar van haar studie. De minimale instrumentatie zorgt ervoor dat de zang alle aandacht trekt, maar met een stem zo warm en innemend als de hare is dat alleen maar een ontzettend grote troef. De soundscapes op de achtergrond schetsen het beeld van golven die over het zand rollen en zachtjes uitsterven. Hoewel de stem van de Amerikaanse een bijna verdovend effect heeft, zijn de woorden zeker niet altijd zo zachtaardig. ‘I imagine my thumbs on the irises / Pressing in until they burst’, klinkt alles behalve rooskleurig en schetst meteen een beeld dat niet meteen strookt met de zachte klanken die onze oren strelen. Het is net dat contrast tussen de semantische betekenis en hoe de woorden klinken dat het nummer een gouden randje geeft. “Thumbs” was alvast het wachten waard en zolang Dacus ons verhalen toezingt, zullen wij er gewillig naar luisteren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singles

Nieuwe single Lucy Dacus - "Hot & Heavy"

Groot maar vooral goed nieuws vanuit kamp Dacus. Nadat Lucy Dacus vorige maand de stilte doorbrak met het ingetogen “Thumbs” krijgen we…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Julien Baker - Little Oblivions (★★★★): Een ontastbare kracht

Na Phoebe Bridgers met haar sublieme Punisher in 2020, is het dit jaar aan boygeniusbandgenoot Julien Baker om zich ook solo ijzersterk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julien Baker - "Favor" (feat. Phoebe Bridgers en Lucy Dacus)

Later deze maand verschijnt Little Oblivions, het inmiddels derde album van Julien Baker. Met “Hardline” en “Faith Healer” kregen we al een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.