Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucy Dacus – “Thumbs”

Na een muzikale uitstap met boygenius in 2018 en een verzameling liedjes in 2019, getiteld 2019, waarop ze telkens een andere feestdag bezong met de nodige nuchterheid en kritiek tegenover haar thuisland, werd het stil rond Lucy Dacus. We bleven hongerig wachten op nieuwe muziek en die komt er vandaag in de vorm van “Thumbs”. Helemaal nieuw is het nummer echter niet, want wie Dacus tijdens haar laatste tour live zag, hoorde het waarschijnlijk al. Ze vroeg het publiek toen uitdrukkelijk om er geen opnames van te maken en dat verzoek werd duidelijk ingewilligd.

We horen een ingetogen, breekbare Dacus op “Thumbs” die het verhaal brengt van een dag die ze doorbracht met een vriend tijdens het eerste jaar van haar studie. De minimale instrumentatie zorgt ervoor dat de zang alle aandacht trekt, maar met een stem zo warm en innemend als de hare is dat alleen maar een ontzettend grote troef. De soundscapes op de achtergrond schetsen het beeld van golven die over het zand rollen en zachtjes uitsterven. Hoewel de stem van de Amerikaanse een bijna verdovend effect heeft, zijn de woorden zeker niet altijd zo zachtaardig. ‘I imagine my thumbs on the irises / Pressing in until they burst’, klinkt alles behalve rooskleurig en schetst meteen een beeld dat niet meteen strookt met de zachte klanken die onze oren strelen. Het is net dat contrast tussen de semantische betekenis en hoe de woorden klinken dat het nummer een gouden randje geeft. “Thumbs” was alvast het wachten waard en zolang Dacus ons verhalen toezingt, zullen wij er gewillig naar luisteren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

647 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

boygenius - the rest (★★★): Een zeer smakelijk tafelrestje

De heilige drievuldigheid uit indieland, genaamd boygenius, weet dit jaar van geen ophouden. Nadat de band met the record een van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.