Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa & Dillon Francis – “CAN THEY HEAR US”

© CPU – Bert Savels

Er was de afgelopen periode geen ontkomen aan Dua Lipa en als het coronavirus niet bestond, was dat zelfs nog meer het geval geweest. De Brits-Kosovaarse popster bracht met Future Nostalgia een magistraal popalbum volgens het boekje, werkte daarna samen met Angèle en schreef livestreamgeschiedenis met haar Studio 2054-concertfilm. Doordat haar tour nog altijd niet van start is kunnen gaan, heeft haar label dan ook besloten om dat tijdperk nog een beetje langer uit te melken, met verschillende speciale edities als gevolg. Tussen al die albumgekte door, vond Dua nu nog de tijd om de soundtrack van de film Gully voor haar rekening te nemen. Samen met de Amerikaanse dj en producer Dillon Francis werd “CAN THEY HEAR US” tot leven gewekt.

Verwacht van het nummer dus niet dat het een vervolgstuk op Future Nostalgia is, want dan zal je ongetwijfeld teleurgesteld zijn. We krijgen Dua op “CAN THEY HEAR US” van een totaal andere kant te zien, eentje die zelfs doet denken aan haar ultieme beginperiode. Met wat lichte blazers komt de track op gang, waarna de zangeres je helemaal om haar vinger weet te winden met haar zwoele stemgeluid. In de refreinen wordt pas echt duidelijk dat het om een soundtrack gaat, aangezien er nooit echt groots wordt uitgepakt maar eerder intiem te werk wordt gegaan. Een lichte beat, een aantal trompetjes en strijkers die geleidelijk aan meer naar de voorgrond worden geschoven en de intrigerende stem van Dua Lipa. Geen grootse hit dus, maar een gezellig popnummertje om op te viben, dat mag ook al eens in deze periode.

Op 1 oktober 2021 staat Dua Lipa normaal gezien in het Sportpaleis, al zal die datum naar alle waarschijnlijkheid nog worden verplaatst.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1009 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Purple Disco Machine - Exotica (★★★): Hapklare, maar weinig verrassende discohits

Alles komt terug, ook in de muziek. Zo is ook het discogenre de afgelopen jaren aan een ware revival bezig. Menige disco-invloeden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa & Elton John - "Cold Heart" (PNAU remix)

Elton John en Dua Lipa: de één heeft er al een fantastische carrière opzitten, de ander zit momenteel op het hoogste punt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.