Nieuwe singlesOude Bekenden

Dua Lipa lost vier nieuwe nummers op The Moonlight Edition van Future Nostalgia

Het is een gekend recept tegenwoordig: deluxeversies maken van albums die al maanden in de rekken liggen. Door de coronacrisis klampen artiesten nogal graag vast aan hun huidige hoofdstuk, met als belangrijkste reden natuurlijk de tour die ze nog hebben in te halen. Ook de fans van Dua Lipa ontkomen daar niet aan, want sinds de release van haar tweede plaat Future Nostalgia werden ze al aardig verwend. Zo werd er al een gigantische remix gemaakt van dat album door The Blessed Madonna, kregen we al herwerkingen van nummers te horen (zoals de minder geslaagde versie van “Levitating” met DaBaby) en maakte ze nog nieuw materiaal met Miley Cyrus en onze eigen Angèle.

Het uitmelken van een album, heet dat dan, maar Dua Lipa was nog steeds niet tevreden. Kort nadat ze de release van haar nieuwe single “We’re Good” bekendmaakte, bleek dat er opnieuw een variant op Future Nostalgia zat aan te komen. Op The Moonlight Edition vinden we onder andere “Fever” met Angèle, “Prisoner” met Miley Cyrus en zelfs nog “Un Día” met J Balvin en Bad Bunny van afgelopen zomer terug.

Een beetje teleurstellend, denken we dan, maar geen paniek! Er staan ook vier gloednieuwe nummers op het album. Nu ja, gloednieuw is natuurlijk een groot woord, aangezien het allemaal verijdelde B-kantjes zijn die Future Nostalgia initieel niet haalden. Dat heeft positieve en negatieve gevolgen. Positief is dat we opnieuw wat kunnen dansen met Dua, negatief is dat we ondertussen wel wisten wat we konden verwachten.

Door de leadsingle van The Moonlight Edition, “We’re Good”, worden we niet meteen van onze sokken geblazen. Dua pakt het dit keer wat rustiger aan, waardoor de lichte trapbeat chill en zomers aanvoelt. Dat de Brits-Kosovaarse kan zingen, zet ze op het nummer nog wel eens in de kijker, maar voor het overige valt er eigenlijk niet al te veel te beleven. Gek dat net dit nummer de single is, dus, want “If It Ain’t Me” komt wel lekker binnen. Een donkere discobeat katapulteert je meteen terug in de Future Nostalgia-sfeer, waardoor de dansvloer nooit veraf is.

“That Kind of Woman” lijkt ook al snel in hetzelfde bedje ziek te zijn als “We’re Good”, maar komt plots nog verrassend uit de hoek. Ondanks de slome strofes, dringen de bassen in de refreinen wel door, waardoor we al snel kunnen meeknikken en -zingen. Als kers op de taart krijgen we zelfs nog een extra samenwerking, dit keer met JID. Gek genoeg horen we de jonge Amerikaanse rapper, die toch een grote naam is, bijzonder weinig aan het woord op wat een nogal saai en plat nummer werd.

Gemengde gevoelens dus bij The Moonlight Edition, maar kunnen we het Dua Lipa kwalijk nemen? Ze wil graag haar Future Nostalgia-tijdperk nog even in leven houden, en gelijk heeft ze, want met dat album heeft ze op 1 oktober nog altijd een show in te halen in het Sportpaleis.

Dua Lipa: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - "Training Season"

Terwijl de naweeën van Future Nostalgia nog enige tijd nazinderden, bracht Dua Lipa afgelopen jaar slechts twee nummers uit. En toch mocht de Britse…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dua Lipa naar Rock Werchter 2024!

Een nieuwe naam voor Rock Werchter is altijd een mooie manier om de week mee te beginnen, en al zeker als het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.