Nieuwe singlesOude Bekenden

Dua Lipa lost vier nieuwe nummers op The Moonlight Edition van Future Nostalgia

Het is een gekend recept tegenwoordig: deluxeversies maken van albums die al maanden in de rekken liggen. Door de coronacrisis klampen artiesten nogal graag vast aan hun huidige hoofdstuk, met als belangrijkste reden natuurlijk de tour die ze nog hebben in te halen. Ook de fans van Dua Lipa ontkomen daar niet aan, want sinds de release van haar tweede plaat Future Nostalgia werden ze al aardig verwend. Zo werd er al een gigantische remix gemaakt van dat album door The Blessed Madonna, kregen we al herwerkingen van nummers te horen (zoals de minder geslaagde versie van “Levitating” met DaBaby) en maakte ze nog nieuw materiaal met Miley Cyrus en onze eigen Angèle.

Het uitmelken van een album, heet dat dan, maar Dua Lipa was nog steeds niet tevreden. Kort nadat ze de release van haar nieuwe single “We’re Good” bekendmaakte, bleek dat er opnieuw een variant op Future Nostalgia zat aan te komen. Op The Moonlight Edition vinden we onder andere “Fever” met Angèle, “Prisoner” met Miley Cyrus en zelfs nog “Un Día” met J Balvin en Bad Bunny van afgelopen zomer terug.

Een beetje teleurstellend, denken we dan, maar geen paniek! Er staan ook vier gloednieuwe nummers op het album. Nu ja, gloednieuw is natuurlijk een groot woord, aangezien het allemaal verijdelde B-kantjes zijn die Future Nostalgia initieel niet haalden. Dat heeft positieve en negatieve gevolgen. Positief is dat we opnieuw wat kunnen dansen met Dua, negatief is dat we ondertussen wel wisten wat we konden verwachten.

Door de leadsingle van The Moonlight Edition, “We’re Good”, worden we niet meteen van onze sokken geblazen. Dua pakt het dit keer wat rustiger aan, waardoor de lichte trapbeat chill en zomers aanvoelt. Dat de Brits-Kosovaarse kan zingen, zet ze op het nummer nog wel eens in de kijker, maar voor het overige valt er eigenlijk niet al te veel te beleven. Gek dat net dit nummer de single is, dus, want “If It Ain’t Me” komt wel lekker binnen. Een donkere discobeat katapulteert je meteen terug in de Future Nostalgia-sfeer, waardoor de dansvloer nooit veraf is.

“That Kind of Woman” lijkt ook al snel in hetzelfde bedje ziek te zijn als “We’re Good”, maar komt plots nog verrassend uit de hoek. Ondanks de slome strofes, dringen de bassen in de refreinen wel door, waardoor we al snel kunnen meeknikken en -zingen. Als kers op de taart krijgen we zelfs nog een extra samenwerking, dit keer met JID. Gek genoeg horen we de jonge Amerikaanse rapper, die toch een grote naam is, bijzonder weinig aan het woord op wat een nogal saai en plat nummer werd.

Gemengde gevoelens dus bij The Moonlight Edition, maar kunnen we het Dua Lipa kwalijk nemen? Ze wil graag haar Future Nostalgia-tijdperk nog even in leven houden, en gelijk heeft ze, want met dat album heeft ze op 1 oktober nog altijd een show in te halen in het Sportpaleis.

Dua Lipa: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1005 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Masego - "Garden Party" (feat. Big Boi & JID)

Nog geen jaar na zijn Studying Abroad-ep krijgen we weer nieuwe muziek van de hand van Masego. Al mogen zijn fans niet echt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa & Elton John - "Cold Heart" (PNAU remix)

Elton John en Dua Lipa: de één heeft er al een fantastische carrière opzitten, de ander zit momenteel op het hoogste punt…
AlbumsRecensies

Doja Cat - Planet Her (★★★): Consistente ruimtereis

Toen Doja Cat in 2018 op het internet doorbrak, hadden we niet op een lange carrière durven hopen. Toch zijn we nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.