Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa & Angèle – “Fever”

De droom van iedereen die popmuziek een warm hart toedraagt wordt vandaag werkelijkheid. Nieuwe Queen of Pop Dua Lipa heeft de handen in elkaar geslagen met onze eigen koningin Angèle. De Brits-Kosovaarse zangeres is dankzij haar geweldige tweede album Future Nostalgia alomtegenwoordig en de paparazzi waren er dan ook als de kippen bij toen ze enkele weken samen met de Brusselse werd gespot. Het ging toen om de opnames van een videoclip en al snel draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Er werd gevreesd dat het opnieuw om een herwerking zou gaan, zoals Dua ondertussen al deed met “Levitating” samen met DaBaby, maar het werd wel degelijk een nieuw nummer. Het kind werd “Fever” gedoopt en fungeert als bonustrack van de Franse editie van Future Nostalgia, die op 6 november verschijnt.

Wie denkt aan Franstalige pop, denkt in de eerste plaats aan Angèle. Afgelopen weekend vierde de jongste Van Laeken-telg de derde verjaardag van haar debuutsingle “La loi de Murphy“, maar in de tussentijd heeft ze helemaal niet stilgezeten. Met haar eerste en voorlopig enige album Brol veroverde ze in sneltempo België, en nu stilaan de rest van de wereld. Dat is niet onopgemerkt gebleven, want werkelijk iedereen wil samenwerken met Angèle: ze is ondertussen model voor Chanel en mocht van Lady Gaga meedoen op haar One World: Together at Home-festival. Vandaag is het dus de beurt aan Dua Lipa en als die twee hun krachten bundelen, dan kan dat niets anders dan vonken geven. Doe daar nog eens bovenop dat Julia Michaels meeschreef aan het nummer en de verwachtingen zijn torenhoog.

Een fever is op dit moment misschien wel het laatste wat je wil hebben, maar Dua en Angèle geven vandaag een heel andere betekenis aan het woord. Het nummer komt gigantisch zwoel uit de startblokken met tropische synths. Dua Lipa weet je daarna meteen om haar vinger te winden met wat donkere, mysterieuze zang. Ze dropt daarna een eerste bommetje door op mysterieuze wijze te teasen naar de refreinen. Voor we daarvan kunnen genieten, neemt onze landgenote nog even over. Het Franstalige zorgt voor nog wat extra spanning, maar dan barst eindelijk de bom. De beats pompen al wat harder door onze koptelefoon, waardoor we in een stroomversnelling komen. Het is vooral Angèle die de temperatuur nog eens extra de hoogte in jaagt, terwijl Dua Lipa er een poppy touch aan toevoegt. Frans en Engels gaan hand in hand samen, zeker tegen het einde van “Fever”. De ‘tell me what you wanna do right now’ blijft nog even nazinderen, waarna het samenwerking op zijn einde loopt. De lat lag op een gigantische hoogte, maar het duo lost alle verwachtingen moeiteloos in; “Fever” zal ongetwijfeld nog maanden de hitlijsten domineren.

Future Nostalgia: Edition française is vanaf 6 november beschikbaar. Dua Lipa’s concert in het Sportpaleis werd voor de tweede keer verplaatst naar vrijdag 1 oktober 2021. Wie zo lang niet kan wachten kan op 27 november al naar de online show Studio 2054 kijken. Angèle staat normaal gezien op Dour 2021.

Dua Lipa: Facebook / Instagram

Angèle: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1303 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Angèle @ Vorst Nationaal: Kriebels in de buik

Een jonge zangeres uit het Brusselse Linkebeek ontdekte al op jonge leeftijd dat muziek haar grote passie is, ging naar een jazzschool…
InstagramLiveRecensies

Dua Lipa @ Sportpaleis: Langverwachte komst van female alpha

Dua Lipa is al enkele jaren de naam op de lippen van elke popfan. De Britse zangeres wist met de nummers op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "Give Me a Kiss"

Vorige week vierde Lolo Zouaï nog de derde verjaardag van haar debuutalbum High Highs to Low Lows, waarmee ze in 2019 haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.