Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “Feel Good”

© CPU – Tuur Penninckx

In 2011 verscheen vanuit het verre Australië Chet Faker ten tonele. Hij bracht een ep en kort daarna zijn magistrale debuutplaat Built on Glass uit, tourde ermee de wereld rond en droeg de naam daarna ten grave. Jawel, enkel de naam, want Nick Murphy besloot om uit de schaduw van zijn alter ego te treden en gewoon muziek te maken onder zijn eigen naam. Een moeilijke naamsverandering voor het grote publiek, aangezien hij steeds zijn ‘fka Chet Faker’ nodig had om door te breken. Toen er dan unaniem werd besloten dat hij die extra toevoeging niet meer nodig had, liep Murphy Faker terug tot leven. Volgt u nog?

Ons maakt het uiteindelijk allemaal geen moer uit, want de Australiër maakt gewoon nog steeds oerdegelijke muziek. We zijn daarom ook maar al te blij dat er binnenkort met Hotel Surrender een langverwacht vervolg komt op Built on Glass. Met dat album gingen we al van “Low” naar “Get High” en was “Whatever Tomorrow“, inclusief Soulwax-remix, een zeer mooi voorlopig hoogtepunt. Nu krijgen we daar met “Feel Good” nog een extraatje bovenop, en het klinkt zoals de titel doet vermoeden.

De nieuwste creatie van Chet Faker doet het zonnetje al snel wat sneller schijnen. Een fijne baslijn neemt je mee naar buiten, waar een zomerse mix van gitaarsamples en beats je opwacht. De Australiër zelf voegt daar met zijn natuurlijke nonchalance een extra zwoele toets aan toe. In de refreinen is het hek dan helemaal van de dam, want het is pas dan dat de tracktitel zijn naam alle eer aan doet. Faker herhaalt olijk de woorden ‘feel good’, waardoor dat uiteindelijk ook gewoon positief op je gemoedstoestand begint te werken. Niets moet en alles mag op de nieuwe van Chet Faker, en dat zorgt er alleen maar voor dat de verwachtingen voor komende zomer nog maar wat meer de hoogte in worden gejaagd.

Hotel Surrender, het langverwachte tweede album van Chet Faker, verschijnt op 16 juli.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1576 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adi Oasis - "Get it Got it"

Adi Oasis, voorheen wel beter bekend als Adeline, combineert in haar muziek soul, r&b, jazz en funk om haar gevoelens te uiten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “It Could Be Nice”

De laatste jaren waren we getuige van de wispelturigheid van Nicholas James Murphy. De Australiër pingpongt als muzikant regelmatig tussen zijn pseudoniem…
InstagramLiveRecensies

Chet Faker @ OLT Rivierenhof: Goedgekeurde gedaante

Chet Faker (fka Nick Murphy (fka Chet Faker) (fka Nick Murphy (fka Chet Faker))). Zo ziet een summiere schets van de gedaanteverwisselingen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.