Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “Whatever Tomorrow”

© CPU – Tuur Penninckx

De naam Chet Faker krijgt steeds meer zijn glans van weleer terug. Na enkele jaren waarin de Australische singer-songwriter zijn alter ego aan de zijlijn plaatste en onder eigen naam de experimentele toer op ging, omarmt hij zijn pseudoniem opnieuw. Nadat eerder al “Low” en “Get High” uitkwamen, volgt nu de derde single – “Whatever Tomorrow” – van zijn wederoptreden. Faker staat vooral bekend om zijn zwoele zomerse electroplaten, zijn psychedelische pop en aanstekelijke groove.

Dat Faker van het experimentele is afgestapt en meer het melodieuze opzoekt, wordt alleen maar bevestigd met “Whatever Tomorrow”. Met melodramatische strijkers en een ruige stem opent hij wat uiteindelijk een enorm meeslepend nummer blijkt te zijn. Veel heeft het niet om het lijf – een melodie vol gevoel, een strakke bas en een loepzuivere doch bedaarde stem. Desondanks druipt het ‘Vintage Chet Faker’-gevoel toch van deze single, waarin hij de toekomst in vraag stelt. Het doet deugd te merken dat, naast zijn alter ego, ook zijn contrabas de weg naar de studio heeft teruggevonden. Het experimentele appendixje na het zwoele nummer verpest misschien de sfeer een beetje, maar dat is snel vergeven.

Met dit nieuwe nummer komt ook het bericht dat we op 16 juli met Hotel Surrender een album van de Australiër mogen verwachten. De drie eerste nummers zijn al bekend, we zijn alvast benieuwd naar de rest!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "foefsafari"

Het is bijna Valentijn, dat betekent een nieuwe single van Merol. Het begint een jaarlijkse traditie te worden, een moment waarnaar de echte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker - “Get High”

Er was een tijd dat nieuwe muziek van Chet Faker de normaalste zaak van de wereld was; iedereen kende de naam en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker - "Low"

Dat Chet Faker terug is onder de naam die hem faam bezorgde, mag een grote verrassing blijken. In 2016 zei Nick Murphy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.