Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “Get High”

© CPU – Tuur Penninckx

Er was een tijd dat nieuwe muziek van Chet Faker de normaalste zaak van de wereld was; iedereen kende de naam en de nummers. Alles veranderde echter toen Nick Murphy afscheid nam van zijn alter ego. De Australiër besloot om verder te gaan onder zijn eigen naam, mits het gekende ‘fka Chet Faker’. Net nu unaniem besloten werd dat het vermelden van het verleden niet meer noodzakelijk was, keert hij Nick Murphy de rug toe, om zo weer verder te gaan als Chet Faker. Van wispelturigheid gesproken… Desalniettemin was comebacksingle “Low” er eentje om duimen en vingers bij af te likken, waardoor we al een tijdje uitkeken naar wat er nog in het verschiet lag.

Na “Low” komt nu High, of de poging om het te worden dan toch. “Get High” bevestigt in elk geval wel de goede flow waarin Chet (of was het nu Nick?) zich bevindt. Het nummer komt op gang met een jazzy piano, die je meteen meeneemt naar een leuke club. Geleidelijk aan komen er wat beats bij kijken, die het geheel lekker catchy maken. De Australiër zingt over hoe hij zijn geliefde wil vergeten, door high te worden, dus. Zijn stem is op die manier ook de perfecte aanvulling op de hoge tonen. De extra achtergrondstemmen, die overigens ook van Chet zijn, zorgen voor verschillende dimensies. Na een mysterieus getinte outro zit het pianoriedeltje nog steeds vast in ons hoofd. Er valt dus weinig tot niets aan te merken op het nummer, en uiteindelijk maakt de artiestennaam ook niet zoveel uit; als de muziek maar goed is!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1304 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nick Murphy & The Program - Take In the Roses (★★★): De grijze zone

Een vijftal jaar geleden maakte een nobele onbekende Australiër furore onder het alias Chet Faker. Onder meer de ep Thinking in Textures…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chet Faker - Hotel Surrender (★★★½): Langverwachte wedergeboorte

Chet Faker is terug, en dat mogen we best letterlijk nemen. In 2012 maakten we voor het eerst kennis met de Australiër…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.