Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “Get High”

© CPU – Tuur Penninckx

Er was een tijd dat nieuwe muziek van Chet Faker de normaalste zaak van de wereld was; iedereen kende de naam en de nummers. Alles veranderde echter toen Nick Murphy afscheid nam van zijn alter ego. De Australiër besloot om verder te gaan onder zijn eigen naam, mits het gekende ‘fka Chet Faker’. Net nu unaniem besloten werd dat het vermelden van het verleden niet meer noodzakelijk was, keert hij Nick Murphy de rug toe, om zo weer verder te gaan als Chet Faker. Van wispelturigheid gesproken… Desalniettemin was comebacksingle “Low” er eentje om duimen en vingers bij af te likken, waardoor we al een tijdje uitkeken naar wat er nog in het verschiet lag.

Na “Low” komt nu High, of de poging om het te worden dan toch. “Get High” bevestigt in elk geval wel de goede flow waarin Chet (of was het nu Nick?) zich bevindt. Het nummer komt op gang met een jazzy piano, die je meteen meeneemt naar een leuke club. Geleidelijk aan komen er wat beats bij kijken, die het geheel lekker catchy maken. De Australiër zingt over hoe hij zijn geliefde wil vergeten, door high te worden, dus. Zijn stem is op die manier ook de perfecte aanvulling op de hoge tonen. De extra achtergrondstemmen, die overigens ook van Chet zijn, zorgen voor verschillende dimensies. Na een mysterieus getinte outro zit het pianoriedeltje nog steeds vast in ons hoofd. Er valt dus weinig tot niets aan te merken op het nummer, en uiteindelijk maakt de artiestennaam ook niet zoveel uit; als de muziek maar goed is!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “Something Like This"

Van Chet Faker weten we nooit echt goed wat we exact kunnen verwachten. De Australische muzikant brengt soms muziek onder zijn eigen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adi Oasis - "Get it Got it"

Adi Oasis, voorheen wel beter bekend als Adeline, combineert in haar muziek soul, r&b, jazz en funk om haar gevoelens te uiten….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chet Faker – “It Could Be Nice”

De laatste jaren waren we getuige van de wispelturigheid van Nicholas James Murphy. De Australiër pingpongt als muzikant regelmatig tussen zijn pseudoniem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.