banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single tricot – “いない” (INAI)

Dat er veel goeie muziek komt uit het Westen is vanzelfsprekend, maar een monopolie heeft het natuurlijk ook niet. tricot is een van die bands die zeker hier wat meer in de schijnwerpers gezet mag worden, gezien het materiaal dat ze al gebracht hebben. Na tien jaar tricot zitten we toch wel al aan een behoorlijke vijf albums, en evenveel ep’s, elk met hun eigen identiteit. In het thuisland Japan heeft de band wel al een aanzienlijke achterban, want ze mogen zelfs een liedje schrijven voor een dramaserie The Curse of Spring, getiteld “INAI”.

Hoewel de vorige singles en albums van tricot eerder de makkelijker te verteren kanten van J-rock en pop uitgingen, is dit nieuw nummer wat meer vintage. De complexe ritmes van de drums en vette baslijn, met een constant veranderend tempo, doen ietwat denken aan het nieuwe album van black midi, dat nog vers in het geheugen ligt. “INAI” heeft zo dat jazzy en losse de ene minuut, en dat waterdichte en strakke de andere, al geeft de suikerzoete Japanse zang het een ietwat betoverende twist. Het is alleszins fijn om te horen dat tricot zijn oude streken nog verre van verleerd is.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

122 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

The Guru Guru - It's a (Doggy Dog) World (★★★★): Verfrissende nummers met een heerlijke dreigende ondertoon

Het zou te makkelijk zijn om een band af te rekenen op het feit dat ze een liveversie uitbrengen. The Guru Guru…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single tricot - "WARP"

De extreem diverse muziekscène van Japan begint ook bij ons nieuwe luisteraars te trekken. Daarbij kan tricot goed voor de dag komen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single tricot - "サマーナイトタウン" (Summer Night Town)

Voor wie er nog niet van overtuigd is dat Japan een extreem bruisende rockscene heeft in alle kleuren en smaken: ziehier tricot….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.