Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Clara Luciani – “Amour toujours”

© Alice Moitié

Amper een maand voordat haar nieuwe album Cœur verschijnt, trakteert Clara Luciani ons op een nieuwe single. De Franse zangeres timmert al een aantal jaar aan de weg en niet zonder succes. Zo scoorde ze in eigen land een monsterhit met “La grenade”. Drie jaar na debuutplaat Sainte-Victoire klinkt Luciani feestelijker dan ooit. Na het uiterst catchy “Le reste” krijgen we nu dus “Amour toujours”, waarmee de rode draad van het album duidelijk wordt.

Dat disco-invloeden in popmuziek hot zijn, is niks nieuws. Dua Lipa deed het al op haar Future Nostalgia en ook Kylie Minogue had het goed te pakken. Wanneer je echter disco mengt met Franse chanson en pop krijg je een bijzonder zwoel en dansbaar geheel, “Amour toujours” is daar een prachtig voorbeeld van. Wanneer je je ogen sluit, voelt het alsof je door een kleurrijk dorpje wandelt in het uiterste zuiden van Frankrijk onder het genot van de blakende zon. De fijne instrumentatie en dan vooral de prominente baslijn creëren een schijnbaar zorgeloos klinkende song. We horen Clara Luciani anders dan we van de Franse gewend zijn en dat valt bijzonder goed in de smaak. De afwisseling tussen de zachte coupletten en het catchy, energieke refrein zorgt ervoor dat het nummer zich al snel in ons geheugen nestelt en een plekje in onze playlist opeist.

Op 11 juni verschijnt Cœur, de tweede langspeler van Clara Luciani. Op 8 november 2021 kan je haar aan het werk zien in het Koninklijk Circus en op 9 maart 2022 staat ze in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Yevgueni - Straks is ook goed (★★★½): Vertrouwde kern onder een nieuwe laag

Als de Nederlandstalige muziekwereld een schatkamer is, dan is Yevgueni al enkele jaren een van de bescheiden kroonjuwelen. Wij zijn dan ook…
InstagramLiveRecensies

Clara Luciani @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Meesterlijke klasse

In een uitverkocht Koninklijk Circus mocht Clara Luciani eindelijk haar tweede langspeler komen voorstellen. Na de monumentale inslag van “La grenade” in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Juliet - "Content"

Juliet is het soloproject van Julia Schellekens. De Nederlandse studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en is ook gevestigd in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.