Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Clara Luciani – “Le reste”

© Alice Moitié

Over de taalgrens heen is Clara Luciani al lang geen nobele onbekende meer, maar hier lijkt een doorbraak nog even op zich te laten wachten. Doorbraaksingle “La grenade” werd een monsterhit in Frankrijk en van haar debuutplaat Sainte-Victoire verschenen maar liefst twee deluxe-versies. Met Cœur verschijnt op 11 juni haar tweede langspeler, waarop de Franse dansbaarder en funkyer klinkt dan ooit tevoren. “Le reste” is de eerste single naar aanloop van dat album en transporteert ons alvast moeiteloos naar zwoele zomeravonden.

Het voelt alsof je op een drukke avond een volle club binnenstapt en meteen ondergedompeld wordt in talloze verhalen met als gemeenschappelijke factor de soundtrack. Op een bedje van discotonen vertelt de Franse zangeres het verhaal van een relatiebreuk en neemt ze je bijna letterlijk mee onder de lakens. Dat een break-up niet altijd moet leiden tot melancholische liedjes met een zware lading of wandelende clichés, lijkt met “Le reste” voor eens en voor altijd duidelijk. Ook tekstueel pakt Luciani uit met mooie zinnen die ondanks het bitterzoete thema vooral een poëtische lading met zich meedragen. ‘Le reste, je te le laisse mais je retiens en laisse / Le souvenir ému de ton corps nu’, ofwel ‘de rest laat ik aan jou over, maar de dierbare herinnering aan jouw naakte lichaam houd ik vast’. De lichtjes provocerende woorden in combinatie met de catchy productie zorgen ervoor dat “Le reste” al gauw in je hoofd blijft hangen. Een veelbelovende aanloop naar Cœur, het tweede album van Clara Luciani dat op 11 juni verschijnt.

De Franse live aan het werk zien kan hopelijk op 8 november in het Koninklijk Circus te Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goldband - "De langste nacht"

In 2019 maakten we voor het eerst kennis met Goldband. De Nederlandse muzikanten plezierden ons sindsdien al met oorwurmen zoals “Witte Was“,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Majé - "Loud & Proud"

Majé, uitgesproken als madjé, is de artiestennaam van Elvira Lawson. De Roeselaarse gebruikt het Togolese woord, dat sierlijk of sierlijkheid begeesterd, als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zoe Wees - "Ghost"

De achttienjarige Zoe Wees startte haar carrière in 2019 toen ze haar nummer “Hibernating” samen met Moonbootica uitbracht. Haar doorbraak kwam er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.