Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KUZKO – “Pills”

© Naomi He-Jix

Je weet het of je weet het nog niet, maar in Nederland zit er een geweldige lichting popbands aan te komen. Een van die nieuwe namen die het voortouw neemt, is ongetwijfeld KUZKO. Sam en Danique creëren onder het goedkeurend oog van alpacaknuffels een volledig nieuwe synthpopwereld waarin de bassen de bovenhand nemen. Binnenkort komt er eindelijk een debuut-ep aan en de twee bewezen de afgelopen weken al dat de lat hoog ligt. “My Mama Says” en “Party Till It’s Over” spoken nog altijd door ons hoofd en het lijkt er sterk op dat die laatste nu het estafettestokje doorgeeft aan het splinternieuwe “Pills”.

We hebben het vooralsnog niet aan den lijve ondervonden, maar het schijnt dat pills zeer verslavend zijn. Als de maatschappij daarmee ook effectief de nieuwe single van KUZKO bedoelt, kunnen we ze alleen maar gelijk geven. Slechts een dikke twee minuten duurt de nieuwste creatie van het duo, maar ze knallen er dan ook wel op los. Met doordringende bassen en synths dompelen Sam en Danique je meteen onder in een kleurrijke wereld waarin er van een coronavirus nooit sprake was. Dansen in een donkere club tot je erbij neervalt: dat is wat “Pills” betekent, en de twee hebben dat perfect in muziek omgezet. We wisten ondertussen wel al dat stilzitten geen optie is bij KUZKO, waardoor we nu al zin hebben in de zomer.

KUZKO’s debuut-ep Teardrops on the Dancefloor verschijnt op vrijdag 25 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1351 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KUZKO - “Home”

KUZKO is niet dat ene tekenfilmfiguurtje van Disney, maar een verschrikkelijk vrolijke synthpopband uit Rotterdam. Danique van der Vlugt en Sam Ouwehand…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Selah Sue - Persona (★★★★): Een glorieuze comeback

Het is een hele tijd stil geweest rondom Selah Sue, die met haar titeloze album uit 2011 en Reason uit 2015 uitgroeide…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KUZKO - "Penelope"

Toen de clubs voorzichtig de deuren op een kiertje durfden te zetten, vuurde het Rotterdamse duo KUZKO Teardrops on the Dancefloor op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.