Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KUZKO – “Home”

© Niek Hage

KUZKO is niet dat ene tekenfilmfiguurtje van Disney, maar een verschrikkelijk vrolijke synthpopband uit Rotterdam. Danique van der Vlugt en Sam Ouwehand vormen het kloppende hart van deze band. KUZKO maakt eigenzinnige indieliedjes over maatschappijkritische onderwerpen, high school drama en cliché liefdesavonturen. Eerder kwamen ze al met debuut-ep Teardorps On The Dancefloor, speelde het duo op het rondreizende muziekfestival Popronde en mocht het aantreden op Noorderslag. De grote doorbraak kwam er echter pas met de single “Penelope“. Met een dikke vette knipoog naar alle Amerikaanse clichés wonnen ze de harten van het grote publiek en het Nederlandse radiostation 3FM, dat de band gelijk tot 3FM Talent kroonde. 

Na “Penelope” is KUZKO erop gebrand om door te stomen, en dat doet de band met “Home”. Het nummer begint weer met de typische sound die de twee ook al op “Penelope” lieten horen. De coupletten worden afgewisseld tussen Danique en Sam. Waar Danique echter vooral op de eerdere single de boventoon voerde, is het dit keer de beurt aan Sam, en dat klinkt zeer aangenaam. In het refrein vullen ze elkaar aan en komt alles samen in een zoet refrein, waar de suiker van afspat. “Home” gaat over het vinden van een plekje waar je altijd thuis kan zijn. Of dit nu samen of alleen is, dat maakt niet uit. Tegen het einde aan wordt er nog een extra laagje glazuur over heen gegooid en worden de koortjes uit de kast gehaald. Ook wordt het gaspedaal iets verder ingedrukt, waardoor de energie er extra goed uit wordt geknald.   

Ook “Home” zit van voor tot achter weer enorm goed in elkaar. Het is ongelofelijk aanstekelijk en ook met dit nummer bombardeert KUZKO zich tot de ideale band die je op elk festival wil tegenkomen. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

78 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Rianne Downey - "Home"

De Schotse Rianne Downey lijkt een vervolg te willen maken voor haar debuut-ep Fuel To The Flame, dat vorig jaar verscheen. Hoewel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IBE - "Home" (feat. Emily Burns)

Dat Ibe Wuyts anno 2022 helemaal niet meer dat mannetje achter zijn piano is, bewees hij afgelopen weekend nog op Pukkelpop. Met…
Features

Maak kennis met De Nijmeegse Vierdaagsefeesten

De Nijmeegse Vierdaagse is een vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar gehouden wordt. Het is de oudste en meest bekende vierdaagse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.