Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Durand Jones & The Indications – “Witchoo”

Durand Jones & The Indications is terug van een korte radiostilte. De retro-soul groep werd negen jaar geleden opgericht in het Amerikaanse stadje Bloomington en bouwde doorheen de jaren een feilloze reputatie op. Samen met zijn Indications loste Durand Jones in 2018 het warm onthaalde album American Love Call waarmee ze plots ook bij een groter publiek in de smaak vielen. De liveversie van het nummer “Is It Any Wonder?” behaalde recent de kaap van de vijfentwintig miljoen views op YouTube en is ondertussen een soort van tijdloos nummer in hun repertoire geworden. Drummer en zanger Aaron Frazer overtuigde recent trouwens ook met zijn solowerk, maar nu richt hij zijn pijlen weer op Durand Jones & The Indications. Op 30 juli verschijnt met Private Space hun derde album en daaruit krijgen we nu met “Witchoo” een groovy voorbode te horen.

Op de nieuwe plaat duikt Durand Jones & The Indications naar eigen zeggen in een bad vol nieuwe sounds inclusief synths en beats. De insteek van Durand Jones was het maken van een album waarbij de luisteraar zijn ogen kon sluiten en even weg kon zijn van de wereld, net zoals hij dat zelf altijd bij Stevie Wonders albums had. En in dat opzet lijkt hij ook geslaagd te zijn, want “Witchoo” is een verfrissend retro-soul nummer vol disco-elementen waarop de dansbenen losgeschud kunnen worden. De baslijn springt meteen in het oor, maar ook de uptempo drum maakt het een en het andere los. De stemmen zijn soulvol en ‘to the point’ zoals we dat van hun vorige platen ook al kenden. “Witchoo” is funky, groovy en krijgt ons helemaal los op de dansvloer.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1982 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aaron Frazer - "Bring You A Ring"

Aaron Frazer heeft een gave die niet velen is toebedeeld. Als percussiemeester van Durand Jones & The Indications neemt hij vaker wel…
LiveRecensies

Durand Jones & The Indications @ Trix (Club): Een streepje extra warmte

De carrière van Durand Jones & The Indications loopt al een tijdje gestaag naar grotere zalen. Toch was zijn show in 2019…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2021 die je niet mocht missen

Natuurlijk is het fijn als je favoriete band na enkele jaren afwezigheid nog eens een album uitbrengt, maar het is minstens even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.