Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN – “Vandaag”

© Florent Vindimian

Gisterenavond ging op Canvas de spraakmakende docu-reeks FC United van start, waarin bekende voetballers zoals Romelu Lukaku, Kassandra Missipo en Vadis Odjidja vertellen over hun permanente confrontaties met racisme en het tekort aan diversiteit in het voetbal. Op zich al een uitstekend programma, maar de oplettende kijker hoorde als soundtrack al het nummer “Vandaag”. De track werd gemaakt door soultrapzangeres IKRAAAN, die je kan kennen van haar samenwerking met Jef Neve of het krachtige “Cobra“, en geproducet door Justine Bourgeus, oftewel Tsar B.

Voor “Vandaag” focuste IKRAAAN zich niet specifiek op racisme binnen het voetbal, maar op sociale ongelijkheid in het algemeen. Begeleid door een donkere, bijzonder mysterieuze stemsample komt de jonge zangeres meteen hard binnen. Het nummer duurt slechts een dikke twee minuten, maar de lyrics laten wel een diepe indruk achter. Ze heeft het over vuisten in de lucht (van de BLM-beweging), het blad dat niet meer voor de mond zit en het witte systeem. ‘Als de zon niet schijnt na regen, dan stopt het lijden niet’, blijft nog nazinderen, nadat “Vandaag” even mysterieus op z’n einde loopt als dat het begon, met daarbij nog wat flarden van een viool. Een perfectere soundtrack voor FC United kon productiehuis deklat binnen niet gevonden hebben.

FC United is vanaf nu volledig te bekijken via VRT NU. IKRAAAN zelf werkt tegenwoordig hard aan haar debuutplaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1005 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Brussel Brost 2021: Met grote onderscheiding geslaagd

‘We mogen weer!’. Het optimisme spatte er gisteren op Tour & Taxis vanaf, want rond de 10.000 studenten konden gisteren hun academiejaar…
Muzieknieuwtjes

Sound Track kondigt tweede editie aan, inschrijvingen starten nu

In 2019 werd de eerste editie van Sound Track op gang getrapt. Tal van organisaties en spelers uit de Vlaamse en Brusselse…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (22-28 maart)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.