Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN & Jef Neve – “WAAROM”

Wie dacht dat Kerstmis dit jaar weer op 25 december viel, heeft het mis. Het eerste cadeau vonden we deze ochtend reeds onder de kerstboom. 2020 bracht ons tot nu toe enkele verrassingen, en daar komt nu ook een samenwerking tussen soul trap zangeres IKRAAAN en jazzpianist Jef Neve bij. Na haar deelname aan De Nieuwe Lichting is het voor de jonge IKRAAAN steevast bergop gegaan. Met haar zweverige stem kaart ze in haar nummers vaak problemen aan, en zingt ze over hoe het op haar parcours soms hobbelig wordt. Daar zit ook het coronavirus voor iets tussen. Normaal gezien stond er dit jaar een debuutalbum met een reeks aan concerten op de planning, maar die zijn uitgesteld tot volgend jaar.

In de tussentijd krijgen we “WAAROM” te horen. Een nummer dat IKRAAAN nauw aan het hart ligt. ‘Huilend was ik in slaap gevallen, om ‘s ochtends met een immens onverteerd verdriet wakker te worden. Ik nam mijn gsm en nam via spraakrecorder de volledige tekst en melodie op’. Die melodie wordt bezorgd door de zachte pianoslagen van Jef Neve. De tekst laat niets aan de verbeelding over en dringt door tot in het hart. Gepaard met een sprekende videoclip zingt IKRAAAN over de pijnlijke gevoelens die samen komen met een gebroken hart. Ze zeggen dat mooie liedjes niet lang duren, maar dit nummer bekoort ons bijna vijf minuten lang.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2020: Een terugblik

Aan het begin van elk jaar halen we onze grote glazen bol boven en proberen we telkens te voorspellen welke artiesten of…
Muzieknieuwtjes

Steun LIVE2020 dankzij unieke 'venue t-shirts'

De concertzalen hebben er een ontzettend moeilijk jaar opzitten. Ze sloten als eerste de deuren en gaan wellicht als laatste terug open….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN - "Cobra"

Haar deelname aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel in het begin van het jaar heeft IKRAAAN geen windeieren gelegd, maar met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.