Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amenra – “De Evenmens”

@ CPU – Stijn Verbruggen

De laatste volwaardige plaat van de Belgische postmetaliconen Amenra, dateert alweer van 2017. Mass VI wordt verrassend genoeg niet opgevolgd door Mass VII, maar wel door De Doorn. De plaat wordt de eerste Vlaamse metalplaat ooit op een internationaal label (Relapse Records). Veel originele aspecten dus op dat nieuwe album, en volgens frontman Colin H. van Eeckhout is de plaat meteen ook poëtischer en gelaagder dan ooit. Met eerste single “De Evenmens” krijgen we al een idee van hoe dat zal klinken.

Op “De Evenmens” windt de band er geen doekjes om en knallen ze meteen stevig door. Met de schreeuwerige vocals zou je het nog niet meteen doorhebben, maar deze single is effectief volledig in het Nederlands. Eens er een rustpauze wordt ingelast, krijgen we een meer poëtisch geheel waarin heel wat verteld wordt, ondersteund door vele splijtende riffs en een duistere sound. Met acht minuten valt er natuurlijk heel wat te beleven, maar we worden ook in trance gebracht door de krachtige intensiteit van de Belgische trots. Optimale sfeerschepping is nog steeds hun grootste sterkte en dat komt er in deze “De Evenmens” weer helemaal uit.

Op 25 juni krijgen we De Doorn volledig te horen. De plaat kan je hier alvast bestellen.

Instagram / Facebook

Tracklist:

1. Ogentroost
2. De Dood In Bloei
3. De Evenmens
4. Het Gloren
5. Voor Immer

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air komt af met ruim dertig nieuwe namen

Jera on Air blijft met namen strooien. Vier dagen lang maakte het punk-, hardcore- en metalcorefestival in Limburg nieuwe acts bekend en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.