Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Convenience – “Rocky Trail”

Stiekem hadden we de hoop op nieuwe muziek van Kings of Convenience opgegeven, maar plots is het Noorse duo terug! Erlend Øye en Eirik Glambek Bøe brachten tussen 2001 en 2009 drie studioalbums uit met sfeervolle indiefolk. De groep creëerde een heel herkenbaar eigen geluid en daaruit vloeiden ook populaire nummers als “I’d Rather Dance With You” en “Misread”. In de jaren na hun laatste album Declaration of Dependence, bleef het op een paar optredens na stil rond het duo en concentreerden Eirik en Erlend zich op andere projecten zoals Kommode, The Whitest Boy Alive en Erlend Øye’s solowerk.

Nu pikt Kings of Convenience de draad weer stilaan op. Ze lieten terug van zich horen op sociale media, kondigden een nieuwe plaat aan op 18 juni, komen met een heuse tour die op 21 maart 2022 in het Koninklijk Circus halt houdt en ze brengen nu hun eerste single in maar liefst twaalf jaar tijd uit. “Rocky Trail” is een aangenaam en vooral vertrouwd weerzien met de groep.

Het nummer is van begin tot eind op en top Kings of Convenience. De opbeurende strijkers, het dromerig gitaargetokkel, de samenzang en productie doen ons volledig denken aan hun voorgaand werk. We zouden kritisch kunnen zijn en zeggen dat het duo muzikaal het gewoonlijke pad bewandelt, maar eigenlijk nemen we hen dat helemaal niet kwalijk. “Rocky Trail” is namelijk opnieuw een prachtig nummer; een vervolg dat vertrouwd klinkt en toch vooruitziend is. Kings of Convenience beheerst nog steeds meer romantiek en melancholie dan nostalgie.

Op 21 maart 2022 speelt de band in Het Koninklijk Circus en op 18 juni 2021 verschijnt de nieuwe plaat Peace Or Love.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Kings of Convenience – Peace Or Love (★★★): Ingetogen propere fluisterliedjes

Eirik Glambek Bøe en Erlend Øye zijn terug. De twee Noren brachten in de jaren nul vier albums uit en wisten zich…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Convenience - "Fever"

Bijna exact een maand geleden maakte ons muziekliefhebbend hart plots een sprongetje van geluk. Uit het niets was daar plots een nieuwe…
Nieuwe singles

Nieuwe single Tom Misch ft. De La Soul - "It Runs Through Me"

Tom Misch blijft aangenaam verrassen. Met “It Runs Through Me” levert de jonge Londenaar de derde single af uit zijn debuutplaat Geography….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.