Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Whitest Boy Alive – “Serious”

2020 zit vol verrassingen en gelukkig ook positieve. The Whitest Boy Alive lijkt helemaal terug te zijn! In 2014 kondigde de Noorse/Duitse indiepopgroep hun afscheid aan, maar deze bleek toch niet definitief te zijn. Zo heeft de groep rond Erlend Øye (ook bekend van Kings of Convenience) twee concerten in Mexico aangekondigd en staan ze ook op de affiche van het Deens festival Roskilde. De comeback lijkt zich trouwens niet te beperken tot de podia, want vandaag verscheen “Serious”, de nieuwe single van The Whitest Boy Alive. Het is hun eerste nummer sinds Rules uit 2009.

Hoewel de groep een decennium heeft overgeslagen met het uitbrengen van hun muziek, klinkt “Serious” niet heel anders dan wat we van Øye en co gewend zijn. De formule is min of meer hetzelfde gebleven: funky rinkelende gitaartjes, warme elektrische piano en Erlend Øye’s zachte stem die ons doet lonken naar een zorgeloze zomer. Eigenlijk is het gebrek aan verandering niet zo teleurstellend in het geval van The Whitest Boy Alive. Hun muziek mag wel eenvoudig klinken, maar toch blijft het een band die je uit de duizenden herkent. Het vergt namelijk veel originaliteit en talent om laidback muziek te maken die blijvend weet te prikkelen. Hopelijk zien we ze deze zomer ook op een Belgisch festival, met een fris drankje in onze hand en onze zorgen ver weg.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2023 (Festivaldag 1): Effectieve arrogantie, ‘no prediction of rain’ en dansen maar

Down The Rabbit Hole 2023 had op de eerste dag acts als Fred again.., Joey Bada$$, The Whitest Boy Alive, The Murder…
AlbumsRecensies

Kings of Convenience – Peace Or Love (★★★): Ingetogen propere fluisterliedjes

Eirik Glambek Bøe en Erlend Øye zijn terug. De twee Noren brachten in de jaren nul vier albums uit en wisten zich…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle St. Solaire - "Morning Sun"

St. Solaire uit Rotterdam trapt af met hun single “Morning Sun”. Je zou het niet zeggen, maar deze 6-koppige band bestaat pas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.