Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Erlend Øye & La Comitiva – “Abril’s Theme” (feat. s t a r g a z e)

Erlend Øye leek de voorbije jaren zijn handen vol te hebben met de wereld rond te reizen als helft van Kings of Convenience, maar dat hield hem niet tegen om aan zijn andere muzikale projecten te werken. Zo blies hij nieuw leven in The Whitest Boy Alive en brengt hij met La Comitiva mondjesmaat liedjes uit. Die laatste groep richtte Øye op met drie vrienden uit het idyllische Sicilië waar hij naartoe verhuisde en dat is er aan te horen, want zelfs op de koudste winterdagen doet hun muziek ons denken aan de zomer.

Dit is ook te horen op het nieuwe “Abril’s Theme”. Dit instrumentale nummer is een aantal jaren geleden ontstaan als een kleine hymne op de ukelele, maar is gegroeid tot een lied waar de zuiderse bossa nova ritmes floreren en strijkers en blazers het lied een rijk en veelzijdig geheel maken. Die verrijkingen komen trouwens van s t a r g a z e, het gerenommeerde pan-Europees ensemble dat eerder al samenwerkte met artiesten als Lisa Hannigan, Poliça en Pitou. Op Instagram liet het label van Øye weten dat het nummer voor de soundtrack voor een film dient. Welke film dat zou moeten zijn, is een mysterie. Misschien moeten we die er zelf bij fantaseren? Maar moest deze bestaan, zou het er zeker eentje zijn die we graag in de bioscoop willen bekijken.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Convenience - "Rocky Trail"

Stiekem hadden we de hoop op nieuwe muziek van Kings of Convenience opgegeven, maar plots is het Noorse duo terug! Erlend Øye…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.