Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bloodslide – “Trap Door”

Bloodslide, het zijproject van Mike Wallace (drummer bij Preoccupations), Greg Ahee (gitarist bij Protomartyr) en AJ Lambert, is terug met een nieuwe single. De post-apocalyptische debuutsingle “Pica” was in ieder geval imponerend en dodelijk duister, maar had iets te veel gelijkenissen met Protomartyr. “Trap Door” is de tweede single die ze uitbrengen en zal naast “Pica” te beluisteren zijn op hun ep die voor juli gepland staat. Die ep zou naar eigen zeggen een audiovisueel spektakel moeten worden, met een visuele interpretatie van de nummers.

Wat opnieuw meteen opvalt is de absurde videoclip die de band voor deze song liet maken. Doorheen de clip zien we beelden van een wereld, bijna parallel aan de onze, die geteisterd is door enorme bergen afval en verwoesting. De mens heeft de wereld vernietigd en is er dan maar weggegaan. Voor wie het nog niet duidelijk was: een erg positief toekomstbeeld heeft dit trio nu niet bepaald, wat zich ook vertaalt in hun muziek. De song is opnieuw dreigend en zit vol met kleine en grote elementen, zoals een heel scherpe gitaartoon of een gekras alsof er een insect langs je oren passeert, en slaagt er zo in om je geen moment op je gemak te stellen. De typische sound van Protomartyr en vooral Greg Ahee is er nog steeds, maar frontvrouw AJ Lambert krijgt ditmaal heel wat meer ruimte om haar stemcapaciteiten te tonen en doet dat met verve. Het geheel klinkt bovendien wat hoekiger en scherper, waardoor het epische en meeslepende van “Pica” verandert in een meer energieke sound die de song een valse schijn van vrolijkheid geeft. Laat die ep dus maar komen!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

156 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Absolutely Free Festival: Porridge Radio, King Hannah, Protomartyr en meer!

Nu de festivalzomer alsmaar nadrukkelijker voor de deur staat, kan ook Absolutely Free Festival in Genk niet achterblijven. Het tweedaagse festival in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Protomartyr - "Make Way"

Elf jaar na hun stomend debuut is Protomartyr rijp voor een zesde lp. Deze heet Formal Growth in the Desert en zal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.