Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bloodslide – “Trap Door”

Bloodslide, het zijproject van Mike Wallace (drummer bij Preoccupations), Greg Ahee (gitarist bij Protomartyr) en AJ Lambert, is terug met een nieuwe single. De post-apocalyptische debuutsingle “Pica” was in ieder geval imponerend en dodelijk duister, maar had iets te veel gelijkenissen met Protomartyr. “Trap Door” is de tweede single die ze uitbrengen en zal naast “Pica” te beluisteren zijn op hun ep die voor juli gepland staat. Die ep zou naar eigen zeggen een audiovisueel spektakel moeten worden, met een visuele interpretatie van de nummers.

Wat opnieuw meteen opvalt is de absurde videoclip die de band voor deze song liet maken. Doorheen de clip zien we beelden van een wereld, bijna parallel aan de onze, die geteisterd is door enorme bergen afval en verwoesting. De mens heeft de wereld vernietigd en is er dan maar weggegaan. Voor wie het nog niet duidelijk was: een erg positief toekomstbeeld heeft dit trio nu niet bepaald, wat zich ook vertaalt in hun muziek. De song is opnieuw dreigend en zit vol met kleine en grote elementen, zoals een heel scherpe gitaartoon of een gekras alsof er een insect langs je oren passeert, en slaagt er zo in om je geen moment op je gemak te stellen. De typische sound van Protomartyr en vooral Greg Ahee is er nog steeds, maar frontvrouw AJ Lambert krijgt ditmaal heel wat meer ruimte om haar stemcapaciteiten te tonen en doet dat met verve. Het geheel klinkt bovendien wat hoekiger en scherper, waardoor het epische en meeslepende van “Pica” verandert in een meer energieke sound die de song een valse schijn van vrolijkheid geeft. Laat die ep dus maar komen!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Bloodslide - "Pica"

Goed nieuws uit de postpunkwereld! Mike Wallace (drummer bij Canadezen van Preoccupations), gitarist Greg Ahee (van het fantastische Protomartyr) en AJ Lambert…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
AlbumsRecensies

Protomartyr - Ultimate Succes Today (★★★½): Creepy postpunk

Net als vele andere artiesten brengt Protomartyr dezer dagen een album uit dat onzekerheid en ongemak uitstraalt. Het grote verschil is dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.